Ons Marij vertelt: Lente in de winter

Ons Marij vertelt
Gepubliceerd op: 25 februari 2021 9:02

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Tis toch nie normaal dees weer? Midden in de winter ist gewoon lenteweer. Hedde gullie er ook zo van genoten? Wij hebben lekker in de tuin gewerkt, ik heb zelfs lekker in het zonneke gezeten. Elke dag hebben we iets gedaan in de tuin en het ziet er wir skon uit, al zeg ik het zelf. Wa gekleurde viooltjes in de bakken gedaan, wat nog niet zo makkelijk was om aan te komen. Mee da click en collect. Maar bij Coppelmans besteld en de volgende dag opgehaald. Werkte perfect, ze hadden er volop. Heerlijk as het vurjaar zo snel zijn intrede doet na het grijze winterseizoen, het vuult vur men as een feestje, kleur en vrolijke meensen, ik trek ook gelijk iets kleurigs aan. Men humeur knapt hier aardig van op. 

Ook de ijscoboeren hebben hun winkel vur afhaal eerder geopend, ik zag dat er zondag wel 50 man in de rij stond vur unne ijsco bij de haven. De afgelopen 2 maanden heb ik weinig tot gin laast gehad van dun lockdown, maar ik kom er nu aachter dat dit ook aan de winter lag. Want ast dan skôn weer wordt, vin ik het echt veul moeilijker worden al die beperkingen. Dan wilde eropuit, in het bos ken ik vurtaan elk takske en men lievelingsuitje is eigenlijk nie in het bos wandelen maar de stad in, het centrum,shoppen en dan ergens thee drinken, ergens lunchen, een terrasje pakken, de zaterdagse mert. Zucht, ik begin het nu echt te missen mee dees goei weer, naar het theater, een leuke muziekavond, gezellig thuis visite ontvangen,  want wé is nou één persoon. De blingbingo gaan we altijd heen, de online versies zén echt leuk, maar er is toch niks leukers as unne echte bingo mee al die meensen gezellig aan een tafeltje en na afloop blijven hangen, gezellig samen een drankje doen en bijbuurten. Dit mooie weer wakkert echt het missen aan bij men. Het duurt nou echt veulste lang allemaal. In de winter vond ik het nie erg om in dieje klénne bubbel te leven, nu wel.

Maar er was nog meer goeds as goei weer deze week. Afgelopen dinsdag de persconferentie, yess munne kapper maag wir open dus volgende week knippen en verven, ben ik toch zo blij mee. Dan meugen ook winkels op afspraak klanten binnen laten. Daar ben ik erg benuuwd naar hoe of wat. Ge moet dan een afspraak maken dat je komt shoppen. Ge vuult oe eigen dan een bietje verplicht om iets te kopen, tenminste ikke wel. Zomaar effe kijken vin ik dan un bietje raar. Maar ik heb zeker wel wat winkels die ik wil gaan bezoeken. 

Hopelijk snel nog meer lichtjes. 
Fijn weekend. 

Ons Marij vertelt

Dit nieuwsbericht is 569 keer bekeken

X
X