Ons Marij Vertelt: Koopzondag en Vaderdag

Gepubliceerd op: 13 juni 2019 9:39

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Aanstaande zondag is het de grote kick-off van de wekelijkse koopzondag mee heel veul leuke dingen in ons Helmondse centrum. Jaja, ook in Helmond is het voortaan elke zondag koopzondag. Ik weet dat er tegenstanders zijn, maar ik ben unne voorstander. Ge kunt ook nie achterblijven want in heel veul steden is dat voortaan zo. Ten irste hou ik van shoppen en ten tweede ben ik heel erg gecharmeerd van ons eigen skône centrum. En ja, we hebben nu te maken met wat leegstand dat weet ik wel, maar er komen ook al weer nieuwe kei mooie winkels voor terug. Ik heb wat reacties zitten lezen op de FB onder dit soort berichtjes dan vin ik het zo jammer dat we niet eens gezellig positief kunnen zijn over dit soort dingen.

Al mee al is het zo slecht nog nie bij ons, en ja ge moet betalen vur parkeren, maar da moete toch overal in de steden. Daar zijn wij geen uitzondering op, hier is het nog altijd goeiekoper als in menig stadje in onze nabijheid. Lekker in de zomer mee al die mooie terrasjes en dan ook de winkels nog open vind ik een zondagmiddagje centrum heerlijk.

Aankomende zondag is er echt van alles te doen, een reden te meer om naar deze kick-off te komen. Er is gezellige muziek op verschillende plekken. Een sfeervol loop orkest is in het centrum the DIXIELAND CRACKERJACKS van 13.00 uur tot 17.00 uur. En het word ook nog is kei skôn weer. In de Elzas passage is het helemaal een gezellige boel een zondag. Moete mar is lezen wat je daar kan gaan doen en zien.

*Kom voetballen met Louis the Cat, de officiële mascotte van Helmond Sport!

*De kids kunnen een mooie stropdas kleuren voor papa, want het is immers ook Vaderdag!

*Bierproeverij bij de Stadskamer, kom heerlijk Helmonds “Vijfhoeck” bier proeven!

*Win een dagje rijden met 4 personen op een retro scooter!

*Doe een wedstrijdje spijkerbroek hangen!

* Live muziek door N-Joy, gezellige jaren 60, 70 en 80 muziek op het grote plein.

We nemen dus allemaal de papa’s mee naar het centrum en maken er een leuke dag van.

Menne papa wordt weer herdacht mee een bloemeke, want die is er jammer genoeg niet meer. Ik ben een zondag in het centrum want deze irste echte officiële koopzondag wil ik niet missen. Vur alle vaders unne fijne Vaderdag en wa men betreft geldt hier hetzelfde vur als bij Moederdag. Een klein cadeautje moet toch kunnen, al is het maar een kaartje met iets liefs erop geschreven. Een lekker ontbijtje zunne auto wassen  ge kunt van alles bedenken.

Maar we meugen de vaders niet vergeten.

Iedereen een fijn weekend


Dit nieuwsbericht is 239 keer bekeken

X
X