Ons Marij vertelt: Kerstmis 2021 en Liefs uit Helmond

Ons Marij vertelt: Kerstmis 2021 en Liefs uit Helmond
Gepubliceerd op: 23 december 2021 9:16

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Kerstmis is weer aangebroken, het jaar is bijna om. We gaan onze tweede kerst vieren met zware coronaregels. Gelukkig meugen er nou 2 mensen meer op visite komen dan vurig jaar. Een zelftestje vurdat je bij mensen op visite gaat, is denk ik niet verkeerd. Maar wat een ellende de nieuwe lockdown. Ik zag hem echt niet aankomen. Ik voel zo mee met alle ondernemers waarvan hun winkel, horeca of wat dan ook op slot moest. Hopelijk duurt het niet zo lang als vurig jaar. We gaan het meemaken, weer een kerst zonder handjes schudden, zonder kusjes, zonder knuffels. Waarschijnlijk moet da hullemaal afgeschaft worden. We mogen elkaar dan wel niet vastpakken, maar we mogen elkaar nooit loslaten.

Liefs uit Helmond
Via Facebook heb ik gereageerd om mee te doen met een keimooi initiatief: Liefs uit Helmond. Je moest jezelf opgeven en dan werd je aan iemand gekoppeld waar jij dan een kadootje voor koopt of liever zelf iets maakt. Ik zelf werd gekoppeld aan Lilyan, mijn pakje had ik naar haar verstuurd. Het mog ongeveer 7,50 kosten. Deze week mocht ik mijn pakketje ontvangen van Lilyan. Hier was absoluut beter over nagedacht dan wat ik zelf had verstuurd. Het was een prachtig beklede schoendoos met kerstpapier (dat zou ik al niet zo netjes kunnen). Daar zaten allerlei spulletjes in die in de bijpassende kaart werden beschreven. Ze had er een recept in gedaan voor hemelse modder te maken. Het recept was van haar schoonmoeder die dit altijd met kerst maakte. Ze leeft niet meer, op deze manier maakt ze toch deel uit van hun kerst. Ook ik mag het deze kerst maken en proeven van hun traditie. Ontroerend vind ik dat. Er zat een pot met lichtjes in, want in deze donkere tijden hebben we lichtpuntjes nodig vond ze en daarom nog wat dingen om mezelf te verwennen, zoals een masker en doucheschuim.

De beginboodschap is ook de insteek van dit initiatief, dat we in deze tijd meer naar elkaar om moeten kijken en niemand mogen buitensluiten, waar ik het helemaal mee eens ben. Het was voor mij een reden om met dit initiatief mee te doen. Lilyan sluit af met dat ze hoopt dat ik net zo ga genieten van het heerlijke recept als zij en haar familie altijd doen. Ik denk dat dit zomaar het mooiste kado van de kerst wordt. Wat kan hier nou tegenop, niks toch? Beduusd zit ik naar mijn pakketje te kijken, wat ongelooflijk lief is dit. En dat krijg ik dan van een wildvreemde. Ik bedenk me dat als mijn pakketje wat ik heb gestuurd wordt geopend, ik erg tekortschiet met wat Lilyan vooral met woorden heeft gedaan en door hun familierecept met mij te delen. Maar voor mij een leer voor volgend jaar om ook wat creatiever te zijn. Want dat ik volgend jaar weer meedoe, is een ding wat zeker is. Wat een super, supermooi initiatief.

LIEFS UIT HELMOND
Mocht je dit lezen Lilyan, keibedankt voor je prachtige kerstpakketje, wat heb jij mij verrast. De titel mooie Helmonder verdien jij zeker wat mij betreft.

Wat onze kerst betreft, wij vieren kerst gewoon mee zun driekus. Alle 2 de dagen lekker thuis. We hebben overal in de Helmondse horeca ons eten besteld. Aangevuld met eigen brouwsels. De kerstkaarten heeft iedereen al ontvangen van ons. De foto bij deze column is een onderdeel van onze kerstkaart van dit jaar. Inmiddels is André eraan gewend om in een pyjama in de krant te komen, maar vurig jaar was dat wel effe een dingetje.

Mijn kerstboodschap: Ben lief voor elkaar, doe iets voor een ander, help elkaar en niet alleen met kerst, maar altijd. Voor iedereen een heel mooi kerstfeest, lekker eten, drinken en maak er iets van ondanks de lockdown.

Tot volgende week,
de laatste week van het jaar.

Ons Marij vertelt: Kerstmis 2021 en Liefs uit Helmond

Dit nieuwsbericht is 680 keer bekeken

X
X