Ons Marij vertelt: Kermis in ons Helmond

Ons Marij vertelt: Kermis in ons Helmond
Gepubliceerd op: 15 juli 2021 9:12
Gewijzigd op: 15 juli 2021 9:13

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Bende deze week ook naar de zomerkermis gewist? Ikke wel. Het was dees jaar een mini-editie vanwege corona en hullemaal afgezet met een hek. Een ingang en een uitgang. Maar vurig jaar hadden we niks. Beter iets als niets denk ik dan maar.

Oliebollen, suikerspinnen, popcorn, unne lekbol, kaneelstokken… Het stond er allemaal, de noten en de nougat waren ook van de partij. Vur de kender stonden er wat leuke attracties en er stond de rups. Ik vond het leuk om te zien hoe druk het bij de rups was, net zo druk als op de normale kermis bij de breakdance. Hoe leuk om te zien da we roeien met de riemen die we hebben en ineens de rups heel erg waarderen.

Ik vond het gezellug om een keerke overheen te gaan, we hebben ook nog best lekker weer gehad. Echt kermisweer, niet van die bloedhitte. Zondagmiddag was het keidruk, er stond bijna unne kilometer lange rij om het terrein op te meugen. Dat is wel overdreven, maar er stond echt een lange rij.

Ik heb lekker op een terrasje gezeten nadat ik op het terrein was geweest, ergens lekker gegeten. En daarna een lekkere suikerspin gekocht. De man van de suikerspin, Johnny’s Bakery, vertelde me hoe blij hij was dat ze weer konden werken en geld verdienen. Ook was hij zo blij om al die lachende blije kindergezichtjes weer te zien.

Als geboren Tilburgse hou ik van de kermis, da snapte gullie wel. Ondanks da het beide Brabantse steden zijn, noemen ze hier sommige attracties anders als in Tilburg. Een echt Tilburgs woord is dun ‘hooggatie’, die jullie kennen als het reuzenrad. Maar ook de Jimmy-tent noemen Tilburgers de cakewalk. Jullie zeggen de Swingmill en Tilburgers de Mickey Mouse en zo zijn er nog wel meer verschillen.

Hopelijk staan volgend jaar weer alle attracties er en staat het open opgesteld zonder hek. Ik was in ieder geval keiblij mee deze toch wel leuke kermis, ik heb er echt van genoten. Een minpuntje vond ik de smalle doorgang van de markt op de Noord Koninginnewal zaterdag. Daar stonden dubbele kramen en dan een heel smalle doorgang. Die had wat breder gemeugen vond ik, omdat overal borden hingen 1,5 meter afstand. Dat was daar niet meugelijk. Maar das dan ook het enige minpuntje van afgelopen week.

Degene die al op vakaantie gaan, fijne vakaantie. Iedereen een fijn weekend.
Tot volgende week.

Ons Marij vertelt: Kermis in ons Helmond

Dit nieuwsbericht is 771 keer bekeken

X
X