Ons Marij Vertelt: Keiebijters en keiebijterinnekes

Gepubliceerd op: 19 januari 2023 16:47

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Dun echte aftrap vur carnaval was afgelopen zaterdag. Want jah na 2 jaar gin carnaval mag het dees jaar weer zonder enige beperking. Helmond installeerde Prins Briek L (oftewel de 50e Briek), op het plein vur het Kasteel van Helmond was het te doen. Het was nie de traditionele bekendmaking, want deze Prins Briek was vurig jaar al prins tijdens de aangepaste versie van carnaval vanwege corona. Onze prins is de 50-jarige Toine Brabers uit Helmond.Daar was ik helaas niet bij, de reden was dat het er mee bakken uitviel dieje middag. Ja wa da betreft ben ik een watje. Trouwens het motto dees jaar is ‘Gôdewirmee’, da vin ik unne hille skônne.

Maar ‘s avonds zat ik wel klaar in zaal Traverse vur dun irste avond van het Keiebijters Kletstoernooi. Vur degene die zeggen ik kon gin kaartjes kopen, ook ik heb ze pas 2 dagen van te veuren gekocht en vur de gewone avonden zijn er nog steeds kaartjes. De finale is wel al uitverkocht. Daar heb ik zelf helaas ook gin kaartjes vur kunnen bemachtigen.Wa was het toch unne leuke avond. Ik was samen met mijn dochter, ons Stacey. Wa ik wel heel jammer vind, dat heel weinig mensen op zonne avond een Keiebijters-sjaal dragen. Dat verhoogt toch echt de sfeer van zonne avond (ziet er op tv ook leuker uit). Wij hadden hem wel aan en er werd veel gevraagd aan ons waar ge die kon kopen. Misschien een idee om op zonne avond een kraamke met Keiebijters-mursjendais te plaatsen, dan verkoopte ze het beste denk ik. Online kunde ze hier bestellen trouwens, ook de kaartjes vur alle feesten van de keiebijters: TicketView.nl/shop/keiebijters.


Er waren 4 tonpraters en 2 optredens.Het Van Binsbergen Trio kreeg iedereen aan het zingen, we kenden alle liedjes. We hebben onze handen blauw geklapt van zacht naar hard en heel veul hallelujah gezongen. Ze hoorden ons bij het kasteel, da weet ik zeker. De Skoepies waren er ook, nondeju wa waren ze weer goed. Ook hier zong iedereen weer gezellig mee en wa hebben we toch gelachen. Wa de tonpraters betreft had ik 2 favorieten. 

Dun Amsterdammer met stip op nummer 1 en de bruid was menne tweede favoriet, het leuke van deze twee vond ik dat het un verhaal was dus gin losse stukskes. Ze bleven bij hun personage. Wie beslist er eigenlijk da dieje trom word geslagen as een grap goed is? Tadaa… De kapel was nie erg scheutig met hun muzikale beloningen als iets erg grappig was. Maar vur hun wast ook weer wennen zonne irste avond denk ik. 

Men buurvrouw deze avond was Carla Gommans, ze was samen met haar man Wim, ze hebben kaartjes vur alle 4 de avonden vertelde ze. Zij is dus een echt Keiebijterinneke, ik wens jou nog veul plezier op de andere avonden samen mee jullieje Wim en vergeet volgende week nie oewe sjaal om te doen Carla. 

Wie ik miste was Leo de Bruyn waar ik 3 jaar geleden naast zat. Ik hoop niet da ge ziek bent Leo en da ge de volgende avonden wel aanwezig bent, want ik weet da gij zon bietje de grootste fan bent van de kletsavonden. Ons Stacey en ik hebben samen unne keileuke gezellige avond gehad, en ik vind het echt een aanraaier om te gaan.

As leste heb ik nog een tip vur zaal Traverse. Mag asteblieft de verwarming wa lager in de zaal, want wa was het toch ontzettend wèrm. 

Fijn weekend allemaal.

Houdoe 


Dit nieuwsbericht is 220 keer bekeken