Ons Marij Vertelt: Kasteel van Sinterklaas

Gepubliceerd op: 21 november 2019 9:32
Gewijzigd op: 21 november 2019 9:40

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Wat was het weer kei gaaf. Afgelopen dinsdag was het persmiddag en mochten Mandy van de redactie en ikke weer een kijkje nemen bij het Kasteel van Sinterklaas. Stelletje bofkonten dat we zijn. Sinterklaas, voor mij het mooiste feest van het jaar. En dan woont dieje Sinterklaas ook nog eens in Helmond in ons kasteel. Met al zijn prachtige zwarte Pieten, want wat waren ze mooi. Op het terrein ruik je al de vers gebakken speculaas. We hebben leuke foto’s genomen met al die Pieten die op het voorplein lopen. We hebben een leuk filmke opgenomen bij het paard, wat deze week te zien is op de facebook van Weekkrant de Loop.

450 vrijwilligers doen weer hun best om hier iets kei skons van te maken en man ow man wat is dat weer goed gelukt. Het wordt elk jaar nog mooier. Echt van heinde en ver komen al de Sinterklaas fans. Voor degene die geen kaartjes hebben kunnen bemachtigen wil ik toch even zeggen dat het ook kei mooi is om alleen het voorplein te bezoeken wat gratis is.

In de stal vind je het paard Amigo, dat eigenlijk met pensioen is en voor de laatste keer in de stal staat bij het kasteel. Er rijdt ook een Pietenexpress treintje rond. Het kind in men komt op zonne middag helemaal naar boven. Genieten vind ik dit, want ik ben een echte fan van het Sinterklaas feest, want bij ons komt er voor Sinterklaas ginne kerstboom te staan.Als de Sint met zijn Pietjes naar Spanje vertrekken dan komt dun kerstboom in huis te staan. Alles op zunne tijd.

Wat hebben we allemaal gezien? Een tipje van de sluier. We zijn weer in de Pieten slaapzaal geweest, hebben weer pepernoten gebakken, hebben de Pietenschool bezocht en natuurlijk zijn we bij Sinterklaas geweest.

Wij liepen mee met een groep kinderen en wat was het toch skon om al die gezichtjes te zien. Als ik deze weken Helmond in rij vanaf Eindhoven en ik kijk naar rechts op dun bult van de Traverse dan ben ik echt trots op Helmond. Als ik het kasteel zie liggen met al die lampjes en gezelligheid eromheen. En ook trots dat dit weer opgezet is door 450 vrijwilligers, dat de prijs van kaartjes kei laag is zodat iedereen kan gaan. En dat er altijd kaartjes te kort zijn blijft een moeilijk iets. Maar het voorplein is gratis te bezoeken en voor het theater (wat zich ook daar bevindt) zijn er als ik dit typ nog volop kaartjes.

Ik heb weer enorm genoten. Komende week ga ik nog een keertje terug alleen naar het voorplein met ons hundje Kate voor een mooie foto met zwarte Piet. Ik zou zeggen: ga er allemaal eens kijken jong en oud het is echt de moeite waard. Ik ga menne schoen zetten vanavond. Want dat mocht van Sinterklaas.

Ik wens jullie een fijn weekend.

Tot volgende week.


Dit nieuwsbericht is 617 keer bekeken

X
X