Ons Marij vertelt: Kampioenen

Ons Marij vertelt: Kampioenen
Gepubliceerd op: 2 juni 2022 9:16

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

De dames van voetbalvereniging Roodwit 62 zijn vurige week kampioen geworden in de tweede klasse. Al jaren zaten ze er net tegenaan en nu is het een feit, het kampioenschap is binnen. Geweldige prestatie, ze gaan promoveren naar de eerste klasse wat voor Helmond en omstreken bijzonder is. Van de 19 duels tot nu toe hebben ze mar inne keer verloren en 3 keer gelijk gespeuld. Dan kunde zeggen da ge het heel goed doet.

Coach van dit kampioenselftal is Jeroen Vervoort. Het is zijn eerste jaar bij Roodwit 62. Zijn doel was prestatievoetbal in combinatie met gezelligheid en plezier. Wat die gezelligheid betreft, kan ik zeker beamen dat dat goed zit en de prestatie kan gewoon niet beter met dit resultaat. Vlak ook niet weg de begeleiding en steun van de trainer en de dames… Guus van Mierlo en Irene Prins. Dit trio is het gelukt om het elftal naar een hoger level te tillen. Volgens de coach hebben de dames het vooral aan hun zelf te danken. Ze hebben zich een doel gesteld, waren al op de goede weg de voorgaande jaren. Hun inzet, hun kracht en een klein duwtje van Guus van Mierlo was genoeg. Wat hun geheim is hoef ik niet te vragen, dat zie ik zelf, omdat ik regelmatig bij Roodwit ben. Ze zijn een ECHT team er zijn dames die 10 jaar of langer met elkaar voetballen en als ze binnen komen dan loopt het hele team bij elkaar. Als er iets georganiseerd wordt, zijn de dames altijd aanwezig in de kantine. Ze houden van feestjes op zijn tijd. Ik kan dan ook zonder blikken of blozen zeggen dat het het leukste, gezelligste elftal is van de club, zonder deze dames zou het een stuk saaier zijn in de kantine. Als ik tegen ze zeg ‘jullie zijn de kers op de taart hier’ zeggen ze lachend ‘nee Marij, wij zijn de taart’. De gemiddelde leeftijd van het team is 23,5. Nog vrij jong dus. Dames/meisjes van Helmond en omstreken.

Ons Marij vertelt: Kampioenen

Roodwit 62 is op zoek naar versterking, talenten vanaf 17 jaar die een aardig balletje kunnen trappen, inzet hebben, gedreven en ambitieus zijn. Neem contact op met Roodwit 62 Helmond als jij op niveau met deze dames wil voetballen. Maar ook de jongere meisjes (alle leeftijden) zijn welkom bij deze club, waar het damesvoetbal hoog in het vaandel staat. Topscoorder Dewi van Rijt met 31 goals op haar naam die zich behoorlijk in de picture heeft gespeeld, zegt dat andere clubs haar niet weg kunnen kapen. Er is maar één clubke, das Roodwit 62 zegt ze trots.

Het waren trouwens niet de enige kampioenen die dag. Ook was het zesde elftal kampioen geworden, een geheel Pools team die zich helemaal thuis voelt bij Roodwit 62. Toen de dames terugkwamen van hun overwinning met de schaal, maakte dit Poolse team een erehaag waar de dames door gingen. Vond ik echt kei mooi. 2 Poolse teams hebben hun thuisbasis al enige jaren bij deze gastvrije club. Ook het zesde elftal wil ik natuurlijk feliciteren met hun kampioenschap. Het bleef nog lang feest op de Rijpelberg die dag met al die kampioenen.

Een fijn weekend.
Tot volgende week.

Ons Marij vertelt: Kampioenen

Dit nieuwsbericht is 535 keer bekeken

X
X