Ons Marij Vertelt: Huisdieren en vakantie

Gepubliceerd op: 23 juli 2020 9:42

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Tis weer vakantietijd en dan ziede weer dat huisdieren gedumpt worden. Op social media komen ze weer voorbij, de afgedankte dieren. Ik kan daar met men verstand niet bij eerlijk gezegd. Zo’n beestje kunde toch zomaar niet aan de kant zetten omdat je op vakantie gaat.

Laat staan aan een boom binden of achterlaten in een bos. Als ik er aan denk, wordt ik al misselijk.

Og gérm toch, dan hedde daar al die tijd vur gezorgd en dan wordt het afgedankt. Mensen moeten eerst eens nadenken als je een huisdier aanschaft. Die koop je niet voor even, maar voor hun hele leven. Een puppy, kitten,  klein konijntje cavia of kuikentjes is heel leuk, maar het wordt allemaal groter. Voor sommige mensen is het dan ineens minder leuk. Ze worden ziek, er zijn kosten aan verbonden en daar moete allemaal rekening mee houden voor dat je ze koopt.

Ze kunnen niet voor zichzelf zorgen, jij moet voor hun zorgen en dat hun leven lang. Met een kat of een hond is dat zomaar 15 jaar lang. Als het dan vakantie is, zoek je een oplossing voor je vriendje als ze niet mee kunnen. Maar je gaat ze toch niet dumpen? Dat kan echt niet, geen denken aan.

Deze week ben ik wezen kijken bij ons dierenasiel. Ik was hier al eerder voor een column en wat worden de dieren hier toch goed verzorgd. Ze hebben op dit moment best veel kittens die allemaal een baasje of vrouwtje zoeken. Daar wil ik met mijn column dus even aandacht voor vragen. En ik kan zeggen ‘wat zijn ze toch mooi en lief’, kijk maar eens op men foto van deze week. Is het geen schatteke? Deze kunde dus adopteren, maar er zitten nog veel meer kittens die wachten op een liefdevol huisje.

Natuurlijk  zitten er ook volwassen poezen en katers en ook hondjes die een nieuw baasje zoeken en ik kan uit eigen ervaring zeggen hoe dankbaar vaak deze beestjes zijn dat ze bij jou mogen komen wonen. Ben je op zoek naar een huisdier, denk dan ook zeker aan al die arme beestjes die in het asiel verblijven. Sommige zitten al heel lang te wachten op een nieuw baasje.

Nogmaals wil ik zeggen dat je dier dumpen of afdanken omdat je op vakantie moet echt niet kan. Een groot applaus voor al die vrijwilligers die bij de dierenambulance en asiel werken, wat doen jullie mooi werk. Maar ook een applaus  voor al die lieve mensen die op dieren passen waarvan de baasjes op vakantie gaan, want gelukkig zijn er nog heel veel mensen die heel veel van hun dieren houden. Ze zorgen dat er goed voor hun dieren gezorgd wordt terwijl hun vakantie vieren. Zo moet het ook wat mij betreft.

Dierenambulance & Dierenasiel Helmond zit aan de Grasbeemd 17 in Helmond.

Fijn weekend tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 1368 keer bekeken

X
X