Ons Marij vertelt: Huisdieren en vakantie

Ons Marij vertelt: Huisdieren en vakantie
Gepubliceerd op: 4 augustus 2022 9:16

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Tis weer vakantietijd en dan ziede weer dat huisdieren gedumpt worden. Op social media komen ze weer voorbij, de afgedankte dieren. Ik kan daar met men verstand niet bij eerlijk gezee. Zo’n beestje kunde toch zomaar niet aan de kant zetten omda ge op vakantie gaat. Og gèrm toch, dan hedde daar al die tijd vur gezorgd en dan wordt het afgedankt. Mensen moeten eerst eens nadenken als je een huisdier aanschaft. Die koopte niet vur even, maar vur hun hele leven. Een puppy, kitten, klein konijntje, cavia of kuikentje is heel leuk, maar het wordt allemaal groter. Voor sommige mensen is het dan ineens minder leuk. Ze worden ziek, er zijn kosten aan verbonden en daar moete allemaal rekening mee houden voor dat je ze koopt.

Iemand die ik ken had een hondje gekocht via een prikbord voor 50 euro (net zo intje as wij), 8 jaar oud. Boy (zo heet hij), moest per direct weg, want ze gingen de volgende dag op vakantie. Diezelfde avond is Boy door ze opgehaald. Het enige wat hij meekreeg is zijn paspoort en een knuffeltje. Dan moet ik huilen, aan de kant gezet als een zak vuil na 8 jaar trouwe dienst. Boy is gelukkig in een gouden mandje gekomen waar hij nooit meer weghoeft, maar toen zijn slaapfoto van die eerste avond werd geplaatst in zijn nieuwe huisje ontroerde het me. Daar lag Boy op de vreemde bank met heel dicht bij hem zijn enige houvast, het knuffeltje. Boy voelt zich inmiddels 2 weken verder goed in zijn gouden mandje en baasje en Boy leren elkaar elke dag beter kennen.

Ook is het weer kittentijd. Ze hebben op dit moment heel veul kittens bij het dierenasiel die allemaal een baasje of vrouwtje zoeken. Daar wil ik met mijn column dus even aandacht voor vragen. En ik kan zeggen ‘wat zijn ze toch mooi en lief’, kijk maar eens op men foto van deze week. Zijn het gin schattekes? Kunde adopteren in Helmond, maar er zitten nog veel meer kittens te wachten op een liefdevol huisje hier in Helmond, ga eens kijken bij interesse.

Ons Marij vertelt: Huisdieren en vakantie


Nogmaals wil ik zeggen dat je dier dumpen of afdanken omdat je op vakantie moet echt niet kan. Een groot applaus voor al die vrijwilligers die bij de dierenambulance en asiel werken, wat doen jullie mooi werk. Maar ook een applaus voor al die lieve mensen die op dieren passen waarvan de baasjes op vakantie gaan, want gelukkig zijn er nog heel veel mensen die heel veel van hun dieren houden. Ze zorgen dat er goed voor hun dieren gezorgd wordt terwijl zij vakantie vieren. Zo moet het ook wat mij betreft. Dierenambulance & Dierenasiel Helmond zit aan de Grasbeemd 17 in Helmond.

Nog effe terug naar mooie, lieve Boy: jou wens ik alle liefde en geluk bij je nieuwe baasje en zo blij dat jij in een gouden mandje terecht bent gekomen.
Dat gun ik alle dieren.

Fijn weekend tot volgende week,

Ons Marij vertelt: Huisdieren en vakantie

Dit nieuwsbericht is 394 keer bekeken

X
X