Ons Marij Vertelt: Hoop en leven

Gepubliceerd op: 4 juli 2019 9:09

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Eigenlijk had ik men column van deze week al klaar liggen, maar ik moet echt men ervaringen met jullie delen dat ik mee heb gedaan met de SamenLoop Voor Hoop. Dus men column van deze week leg ik ff opzij, da houde gullie tegoed van men.

Helmond op zijn best. Dat was het afgelopen weekend zeker het geval. Bij de SamenLoop Voor Hoop.We hebben maar liefst €101.405 euro met zijn alle opgehaald echt niet normaal zo veul dat had niemand durven hopen. Het mooiste van alles is dat 20% hiervan bij Inloophuis de Cirkel terecht komt en dus in Helmond blijft. Met het bekend maken stonden we midden in de  groep vrijwilligers van de cirkel en die hebben me toch gejuicht toen het bedrag bekend werd wat waren ze blij. Oww oww wat gun ik ze dit, deze stichting.

Voor iedereen die mee heeft gedaan, een diepe diepe buiging. Met zun alle hebben we dees maar mooi vur elkaar gebokst. En wa denkte van ons Elly. Man ow man wat een power vrouwke, onze burgemeester. Elke keer als ik er was, was zij er ook. Ik docht “slaapte gij hier ook?”, vol aandacht naar de survivors, maar ook voor de deelnemers. Met iedereen een praatje maken en alle tijd en ze liep ook mee met de eerste rondes en dan ook geëmotioneerd in haar speech en onder de mensen, maar goed wie was dat niet dit weekend. Ikke in ieder geval wel, vooral de kaarsen ceremonie, ik liep achter al die survivors en de tranen rolde over men wangen en elke keer als ik langs de kaarsenzak met de foto van mijn broer kwam, kreeg ik het moeilijk. Zaterdagnacht hebben we tot 2 uur gelopen zo bijzonder was dat, zo in de donkerte. Met al die sterren aan dun hemel die mee keken

Het was kippenvel telkens weer. Ik heb mooie dingen gekocht bij al die leuke kraampjes van de teams leuke gehaakte nijntjes, mooie stenen met spreuken, leuke sleutelhangers.

Ik heb gegeten en gesmuld van de Rozario zijn kookkunsten godsgruwlijk lekker was het, hij  hed dus niet vur niks een ster. Ik had dit weekend niet willen missen vur gin goud.

Ik ben er trots op dat ik 1 van jullie mog zijn iedereen zou dit eens moeten ervaren. Dan komde weer eens mee 2 voetjes op de grond , hoe blij we moeten zijn met gezondheid. Want das niet vur iedereen vanzelfsprekend. Over 2 jaar is het weer ik zeg meedoen, het is een levenservaring. En natuurlijk heb ik nog even een fotoke gescoort mee dun burgemeester, Elly, wat een topper is dat toch.

Ik wens iedereen een heel fijn weekend


Dit nieuwsbericht is 257 keer bekeken

X
X