Ons Marij Vertelt: Het Helmondse vakantie boek

Gepubliceerd op: 18 juni 2020 9:44

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Afgelopen week kwam ik zo iets leuks tegen. Wat men betreft moet dat bij elk Helmonds huishouwen op de tafel liggen deze vakantie of als ge op vakantie gaat in de koffer mee.

Het Helmondse vakantieboek: 152 pagina’s Helmondse pret voor het hele gezin en ge leert er nog wat van ook.

Ik had vruuger ook altijd vakantieboeken. Wij gingen niet op vakantie en mee zon vakantieboek hadde toch iets leuks te doen. Ik heb ze gehad van de Tina tot de Taptoe, van de Donald Duck en nog veul meer. En nou hebben we dus een ECHT Helmonds vakantie boek deze zomer. Er zit trouwens ook een kei leuk echt Helmonds kwartet in wat je eruit kan halen en een memorie spel.

Wat ik heel leuk vind is ‘hoe Helmonds ben jij?’ Nou, na 19 jaar in Helmond wonen ben ik aardig Helmonds geworden kwam eruit. Het boek is gemaakt door 2 rasechte Helmonders en geschikt vur jong en oud. John van der Sanden heeft het geschreven en Jan Vriends die heeft het vorm gegeven. Alle (reken)puzzels, kruiswoordraadsels,  tekeningen, raadsels, zoekplaten, verhalen, foto’s, illustraties en knutselpagina’s zijn speciaal vur Het Helmonds Vakantieboek gemaakt en gaan dus over Helmond. Ook staat er op een kei leuke manier een kleine geschiedenis van onze stad beschreven. Zo kwam ik ook nog dingen aan de weet die ik niet wist.

Er hebben ook heel wat creatieve Helmonders aan meegewerkt zoals onze stadskunstenaar Tahné Kleijn, maar ook Helmond Sport supporter William Verkoelen heeft een bijdrage geleverd. Fotograaf Gerard van Hal en tekentalenten Lava Hijzelaar en Rob Bouwman hebben hun medewerking aan dit kei gave boek gegeven. Niet te vergeten componiste Titia van Krieken, schrijvers Luc de Graaf en Hans Vermeeren en muzikant Geert Leenders.

Samen hebben ze dit tot een musthave gemaakt vur elke Helmonder.

Waar kunde dit kopen? Op heel veul plekken, maar natuurlijk ook bij de lokale boekhandel en bij de VVV. Je kan het ook online bestellen op

www.hethelmondsvakantieboek.nl. Hier kun je ook alle plekken zien waar je het in de winkel kan kopen. Ik vind het ook een kei leuk kado vur vaderdag, want dat is het dit weekend.

En onze vaders meugen we niet vergeten ook al is het maar iets kleins er moet aan ze gedacht worden. Geweldig om dees boek te geven aan een echte Helmondse pap.

Ik heb het trouwens gewoon vur mezelf gekocht. Dit zijn toch wa men betreft skone initiatieven welke stad hed nou een eigen vakantie boek. Helmond dus. Op de foto ziede de twee vaders van dit boek. Ik kwam ze tegen op de zaterdagse mert waar ze met een kraamke stonden om hun boek te promoten. Gelijk een foto gemaakt samen vur bij dees column en ze hebben men een boek gegeven wat ik weg mag geven aan men lezers.

Wil jij nou deze musthave vur Helmonders ook graag hebben?  Stuur dan een mailtje naar redactie@deloop.eu o.v.v. Het Helmonds Vakantieboek en wie weet winde gij dees kei skonne boek wel? Ik wens iedereen unne fijne leuke vaderdag. Blijf goed op jezelf letten en ik weet het, het is niet altijd leuk maar anderhalve meter afstand telt nog steeds.

En das niet om ons te pesten laat dat duidelijk zijn.

Tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 762 keer bekeken

X
X