Ons Marij Vertelt: Helmondse Kampioenen

Gepubliceerd op: 1 november 2018 9:15

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Deze week aandacht voor echte Nederlandse kampioenen uit ons eigen Helmond.
3 Teams van ‘Unity Eight’ zijn Nederlands kampioen geworden en een team tweede, op de Nederlandse kampioenschappen in Zwolle van Streetdance/Hiphop.
Er deden maar liefst 170 teams mee, uit heel Nederland. Van harte gefeliciteerd Lisette, Ressy, Uchyha, Grace en Martijn die deze teams begeleiden.En alle dansers natuurlijk.

Een reden voor mij om eens langs te gaan want een zaterdag worden ze officieel gehuldigd door wethouder Cathelijne Dortmans van jeugd, onderwijs en gezondheid. En daar wil ik alles van weten zo naaiskierig als ik ben.
Waarom deze streetdance/hiphop school mijn aandacht gelijk trok komt omdat ik er jaren ben gekomen met ons Stacey. Al 18 jaar hebben ze bij deze school een dansteam genaamd ‘De Specials’ dat bestaat uit kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.
Ik had speciaal een afspraak gemaakt op de tijd dat deze groep danst omdat er nog steeds meisjes, (intussen dames) zijn die met ons Stacey toendertijd dansten.
Na een omhelzing met Lisette van der Meulen (eigenaresse van deze school) begon ik haar alle ins en outs te vragen van de kampioenen. In alle bescheidenheid komen de antwoorden.


Ze zegt, het column hoeft niet over mij te gaan Marij maar over de kinderen. Jaja Lisette da maak ik zelf wel uit ja. Ondertussen druppelen ‘De Specials’ binnen en wordt ik gekust door Serena die me gelijk herkent, de moeder van Stacey, en wil weten wat ik kom doen.
Wat heerlijk om hier weer te zijn in dit warme bad. Ook komt Martijn binnen die al wel 10 jaar, samen met Lisette, deze bijzondere groep les geeft. Hij vraagt aan de kids hoe hun weekend was, want ze doen niet alleen dansen er is alle aandacht voor hun. dan gaan ze beginnen met de les.
‘De Specials’ dansen niet alleen op maandag, maar ze geven ook echte demonstraties.
Van een sponsor hebben ze allemaal dezelfde outfits gehad. Regelmatig geven ze demo's en ECHTE optredens. Geweldig vinden ze dat.

Heb je een kind met een beperking die dansen leuk vind is deze school een ECHTE aanrader, de les is op maandag laat in de middag.
Lisette verteld dat deze groep ‘specials’ haar met beide benen op de grond houdt.
Het draait niet alleen om Nederlandse- én Wereldkampioenen klaar te stomen Maar zeker ook om alle kinderen te laten dansen en plezier te laten hebben en met deze groep heb je een mooie balans. Ze is kei trots op haar teams die een TOP PRESTATIE hebben geleverd in Zwolle.

Zichzelf op de borst slaan zal Lisette nooit doen, daarom doe ik dat. Elke vrijdagochtend komen er van ‘De Cirkel’ (een inloop huis voor mensen met kanker) een 20 mensen dansen en sporten. Geheel belangeloos bied ze haar school hiervoor aan. Zelf geeft ze de dames, die mee doen, een soort van Zumba les en daarna sluiten ze aan, bij de heren in de sportschool.Een kopje thee/koffie na afloop samen drinken, ook dit vind ze weer een prachtige middag.

Terwijl ze enthousiast vertelt, denk ik: "Och, Lisette toch wa bende toch een bijzonder mooi vrouwke van buiten maar nog mooier van binnen". Het raakt me enorm deze betrokkenheid.
Ze geven les bij Unity Eight aan kids vanaf 4 jaar, en de oudste is 67 jaar, we kunnen er dus allemaal terecht. Zaterdag 3 November is iedereen welkom bij de huldiging van de Nederlandse kampioenen van 11.00 uur tot 13.00 uur door onze wethouder.
Er worden ook 'Demo's' gegeven door de winnende teams hartstikke leuk om te gaan kijken. Ze zitten in de Evertsenstraat nummer 15 in Helmond.
Lisette suc6 met alles wat je doet en wat zijn we in Helmond toch blij met dit soort mensen.
We gaan dansend het weekend in tot volgende week.


Dit nieuwsbericht is 678 keer bekeken

X
X