Ons Marij vertelt: Helmond toegankelijk

Ons Marij vertelt: Helmond toegankelijk
Gepubliceerd op: 24 februari 2022 9:17

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

We hebben iets nieuws in Helmond. Wat vooral vur mensen mee een lichamelijke beperking heel erg fijn is. Ge kunt vurtaan aan de buitenkant zien of een bedrijf, winkel, horecagelegenheid of ander pand toegankelijk is. Op de foto sta ik bij zonne sticker. Want als ik naar de stad ga en ergens iets wil eten of drinken, kan ik overal naar binnen. Maar zitte nou in unne roelstoel, dan hedde weinig te kiezen want in sommige zaken kunde echt nie binnen en lukt da wel, dan kunde binnen mee dieje rolstoel niet uit de weg. Nathalie Peijs, fractievoorzitter/gemeenteraadslid PVDA, schreef in onze weekkrant in april een column hierover en heeft hier een motie over ingediend. Dit idee is breed opgepakt.

Helmond Toegankelijker, onze centrummanager en ondernemers staken de koppen bij elkaar, waar dit keiskônne initiatief uit is gekomen. Ik vin het geweldig. Niemand moet meedoen, maar iedereen mag meedoen. Als ik een ondernemer was, zou ik ook men stinkende best doen vur zonne sticker. Iedereen in Helmond, dus ook buiten het centrum, kan vanaf deze week zonne keurmerksticker ontvangen. Wel komt er dan een delegatie kijken of en welk keurmerk jij verdient. Meer uitleg over de sterren en bijbehorende punten komt te staan op onder andere de website www.visithelmond.nl.

Vurige week zijn de irste keurmerken uitgereikt, 2x 3 sterren en 2x goud! Samen met wethouder Dortmans, medewerkers van Gemeente Helmond, afgevaardigden van de PvdA Helmond en leden van de werkgroep Helmond Toegankelijker zijn de eerste stickers en zelfs een drempelplaat, uitgereikt aan de eerste ondernemers die het zeer verdiend hebben. 3 sterren voor Tiendas Diferentes, 3 sterren voor De Kade (hier gaat de gemeente de stoep verlagen, zodat hun geweldige drempelplaat ook bereikt kan worden). Vur Dun Deftige Aap en Restoricus een gouden ster, omdat ze ook een aangepast toilet hebben. Vanaf nu weten we in 1 oogopslag wie een eigen aangepaste toiletvoorziening heeft. Gouden ster = aangepast toilet. Leesde dit en denkte dat wil ik ook… Iedereen in Helmond kan vanaf deze week de stickers (na een schouwing) ontvangen!

De keuring ligt in handen van ervaringsdeskundigen die de panden toetsen aan de hand van een vast aantal toetsingscriteria. Aanvragen kunde bij wijkmanager/Helmond Marketing of Helmond Toegankelijker. Ik hoop op korte termijn heel veel van deze stickers te zien en hopelijk gaan we samen op weg naar een nog gastvrijer Helmond. Heel bijzonder dat wij als stad hiermee aan de slag gaan. Hoe fijn vur mensen mee een beperking. Het zet Helmond toch maar weer op de kaart.

Ik wens iedereen een fijn weekend en veul plezier mee de carnaval. En denkt eraan: glaasje op, laat je rijden.


Dit nieuwsbericht is 576 keer bekeken

X
X