Ons Marij Vertelt: Helmond sport moet blijven

Gepubliceerd op: 9 juli 2020 8:55
Gewijzigd op: 8 juli 2020 15:57

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Dit zou eigenlijk men kortste column ooit kunnen worden. Er hoeft maar inne zin te staan wa men betreft en dat is: Helmond Sport moet blijven. Ik had al gevraagd of ze da bij De Loop goed vonden en die zeiden “het is jouw column als gij da zo wilt, doe je dat zo.”

Ik dacht aan een soort statement van menne kant om ook Helmond Sport te steunen. Maar tja, als ik nou dan ga zitten om men column te schrijven en in te sturen wil ik er toch nog wel wat aan toevoegen. Het is “on-Marij’s” om haar eigen mee inne zin uit te drukken, maar eigenlijk zou het genoeg zijn.

Inhoudelijk over alles wat er speelt, hoef ik niks te zeggen want daar weet ik hullemaal niks vanaf. Ik ben unne supporter en wat er ook gebeurt, als het clupke maar blijft bestaan.

Wat ik ook vind is dat elke fatsoenlijke stad met ons aantal inwoners een professionele voetbalclub hoort te hebben en ik vind dat we er alles aan moeten doen met zijn alle om ons clubke te behouden.

Hedde gullie al die mooie spandoeken door de hele stad zien hangen bij bedrijven sponsors en fans?  Ikke wel. Kei skon. En dat raakt me enorm, al die mensen die hun clubke een warm hart toedragen en er alles aan doen om hun club te behouden. En ja, ik weet dat er ook Helmonders zijn die zeggen opdoeken, maar als gij nou graag tennist en ik heb daar niks mee, dan zeg ik ook niet: “gooi heel dat tennisgebeuren maar plat.” We moeten elkaar iets gunnen en voetbal is onze nationale sport. Van kleins af aan groeide ermee op.

En de club in onze stad is Helmond Sport. Dat het geld kost, da weet ik. Maar wat kost gin geld?

Dat de prestaties niet goed zijn op dit moment, dat weet ik en dat weten we allemaal. Vur sommige mensen de reden om er gewoon de stekker uit te trekken, maar zolang er leven is moete er alles aan doen om iets levend te houden. Opgeven is geen optie. Helmond Sport hoort gewoon bij Helmond. Zonder Bassie is Adriaan niks en zonder Helmond Sport is Helmond niks. Wa men betreft zo klaar als een klontje. Volgende week heb ik weer wa meer te vertellen, maar dit was het vur deze week. En mochte het nog niet weten: ik vind dat Helmond Sport absoluut moet blijven.

Vur welke club bende gaai? Tuurlijk vur Helmond Sport.

Fijn weekend tot volgende week,


Dit nieuwsbericht is 1190 keer bekeken

X
X