Ons Marij vertelt: Helmond is weer skôn

Ons Marij vertelt: Helmond is weer skôn
Gepubliceerd op: 25 maart 2021 9:09

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Afgelopen zaterdag was het de landelijke opschoondag. En wa ben ik trots op al die Helmonders die met een knijper en zak op pad zijn gewist. En dat waren er best veul deze keer. Ook ons Stacey en ik waren weer van de partij en hebben een stukje Rijpelberg langs het kanaal schoongemaakt en ook aan de overkant van het kanaal bij Swift samen met Helmond Skôn en een aantal vrijwilligers. Bij het Barentzpark was het in de struiken echt unne rotzooi, er lag van alles. We moesten hullemaal deur de prikkels om erbij te kunnen, mar goed da het gin zomer was en we wat beschermd aangekleed waren. Sjonge jonge toch wa maken sommige meensen er toch een zooi van. Ik moet zeggen dat de mondkapjes mee vielen deze keer in onze route, maar de Mac spant elke keer de kroon, gevolgd door de blikken bier en Red Bull, ook plastic flesjes en lege zakjes van wiet vonden we veul deze keer.

We hebben een lekker brooike gegeten die door Helmond Skon waren verzorgd. En we werden toch zo verrast. Een omwonende kwam met een dooske Merci vur ons omdat we zon goei werk deden. Hoe lief is dat nou weer? Er werd ook veul getoeterd en de duim opgestoken langs de Deurnese weg. We hadden echt keimooi weer om te lopen. En hullemaal geweldig was dat ook de wijken Helmond Oost/Straakven en Dierdonk meededen. Helmond-West gaat komende week nog opschonen.

Ons Marij vertelt: Helmond is weer skôn

Super goed van jullie allemaal, zo maken we Helmond samen wir skon. Dat is waar Helmond Skon naar streeft, dat ze anderen mensen inspireren de handschoen op te pakken en ook te gaan cleanen. Volgende maand gaan wij weer mee op pad. Ik vind dit zo mooi/leuk om te doen. Hopelijk dat er veel Helmonders gaan volgen, dat zou hullemaal mooi zijn. Want samen houden en maken we Helmond Skôn.
Bedankt iedereen die mee heeft gedaan, ik ben trots op jullie.

Fijn weekend,

Ons Marij vertelt

Dit nieuwsbericht is 453 keer bekeken

X
X