Ons Marij Vertelt: Helmond bruist

Gepubliceerd op: 11 juli 2019 9:09
Gewijzigd op: 10 juli 2019 15:11

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Een en al gezelligheid de komende weken in ons Helmond. We beginnen natuurlijk mee, vur men, het hoogtepunt van het jaar: we gaan weer zwieren en zwaaien op de kermis. Als Tilburgse ben ik natuurlijk un grote fan van de kermis en ja, ook de kermis hier in Helmond vind ik top. Leuke terrassen, een hoop gezelligheid, vrijwel alle eetgelegenheden hebben leuke speciale kermis menu’s, lekker op een terrasje zitten, meensen kijken, heerlijk ergens een hapje eten. Al da lekker kermis voeier eten zoals

oliebollen ,suikerspinnen, popcorn, unne lekbol vur mee naar huis (die wou ik vruuger altijd)

en natuurlijk nougat, vur men een topavondje naar de kermis. Ik hoop veul meensen tegen te komen op de kermis het wordt echt kermisweer.

Een vrijdagavond dun twidde avond van de Kasteeltuinconcerten ben ik er ook, dan ist gelijk menne favoriete avond: de heupen kunnen los geschud worden want dan is het salsa avond,

dan kunde toch niet stilstaan? Dan moete bewegen! Ga ik jullie daar ook zien vrijdag? Kunde as het afgelopen is nog even een terrasje pakken op de kermis en vergeet ook niet even te gaan luisteren bij het lokale  talenten podium, vond ik vurig jaar erg leuk. 9 augustus ook 1 van men favoriete avonden bij het kasteel, dan komen de mannen van Oranje die allemaal Nederlandstalig zingen daar moet ik bijzijn natuurlijk. Kei gaaf die Kasteeltuinconcerten en gratis dus iedereen kan erheen, Helmond op zijn best.

Dan ist ook weer koopzondag ook gezellig mee de kermis erbij. Ik zeg: “Helmond, kei goed bezig”. Ook ben ik blij met de 5 waterpunten waar je gratis water kan tappen, dus je flesje kan vullen als je op pad bent. Ik ben nogal van de social media en wa ik dan zo jammer vind, is dat ik echt van niemand lees dat ze er blij mee zijn. Er staat alleen maar gemauw en gezever onder, zo jammer, mensen. Helmond is kei goed bezig ik ben blij mee die watertappunten. Wa ze ook doen, het is bijna nooit goed. Sommige mensen mauwen en zeveren overal over. Dat super leuke festival Los Zand  op Berkendonk. Mensen: het was mar 2 dagen, de jeugd die er was heeft een stik leuk weekend gehad, een doelgroep waar niet veel voor wordt gedaan. Gunnen we nou echt elkaar niets meer? Zoveel negatieve berichtjes erover gelezen da vin ik toch zo sunt.

Nou, ik ben trots op Helmond en dat zouden eens meer Helmonders moeten zijn. Met een bietje positiviteit is alles toch leuker als alles negatief te benaderen, echt. Ik vind ook wel eens iets niet goed, allicht ik ben het ook niet overal mee eens. Ik baalde van de week ook dat de gruunvoorziening om 7 uur smergens het gras kwam maaien, ik sliep nog zo lekker.

Maar die mensen willen mee da hete weer ook klaar zijn op het heetste van dun dag,da snap ik.

We wonen hier mee bijna 91.000 meensen het kan niet vur iedereen goed gedaan worden. Ze doen dur best da weet ik zeker.

Maar dees weekend wordt het echt kei gezellig da weet ik zeker.Ik hoop jullie te zien op de Kermis en bij het Kasteel of een ander evenement.

Een fijn weekend iedereen en genieten


Dit nieuwsbericht is 257 keer bekeken

X
X