Ons Marij vertelt: Helmond bruist dit weekend

Ons Marij vertelt: Helmond bruist dit weekend
Gepubliceerd op: 29 oktober 2021 9:21
Gewijzigd op: 29 oktober 2021 9:22

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

We gaan bijna allemaal op pad dees weekend, dat weet ik zeker. We beginnen met de 10de editie van de Bluesroute Helmond. Een van de grootste gratis bluesevenementen van Nederland. Op 16 verschillende locaties binnen en buiten kunde de bluesmuziek beleven dit weekend. Allemaal in en rond het centrum en alles gratis. Iedereen heeft toch wel iets met bluesmuziek en het programma belooft veel goeds. Dit vind ik echt Helmond op zijn best, wat een topevenement.

Drie dagen lang de beste bluesacts uit binnen- en buitenland en overal gratis toegang!
*10 jaar jubileum Bluesroute Helmond
*16 binnen- en buitenlocaties
*52 bands
*11 nationaliteiten op het podium
Ook hebben ze dit jaar drie dagen een infostand met onder andere Bluesroute-merchandise, die vind je aan de Steenweg. Mis het niet, keep the blues alive!
www.bluesroutehelmond.nl

Helemaal van deze tijd is het zondag op de Markt de vijfde editie van het FairTrade en Global Goals-event. Ook een soort markt. Opgezet door Tiendas Diferentes, een winkel op de Speelhuisboulevard (zijstraatje van de Markt). Een Helmonds pareltje is deze winkel waar je zeker eens moet binnen lopen. Ze verkopen FairTrade en duurzame producten en ondersteunen de Global Goals van de VN.

En wat houd deze markt in, zulde oe eigen afvragen? Organisaties, kleine goede doelen en stichtingen uit Helmond en omgeving die zich inzetten voor een betere wereld, presenteren zichzelf. Sommige verkopen ook hun producten (vaak handgemaakt van onder andere hergebruikte materialen of natuurlijke ingrediënten), om geld op te halen vur hun projecten. Dees jaar keigroots met maar liefst 32 deelnemers. Waaronder onder andere stichting Dierenambulance en -asiel Helmond, maar ook We Care Helmond (een project om jongeren te verbinden) vind je er en nog veul meer.

Ge vind er handgemaakte zalfjes en zeepjes, maar ook kunst gemaakt door mensen met een beperking. Het is vural een bijzondere markt vind ik. Ik ga zeker een zondag een kijkje nemen. Wat mij erg aanspreekt in dit evenement is de goedheid van de mens, daar hou ik echt van. We zijn toch op de wereld om elkaar te helpen nietwaar? Wat men betreft namelijk wel. Bij al deze organisaties staat HELPEN met hoofdletters geschreven.

Thuiszitten is dees weekend dus gin optie. We gaan op pad, eindelijk is er weer van alles te doen in ons Helmond.
Oww ja, vergeet de (gewone) zaterdagse mert niet.

Fén weekend, geniet ervan.
Tot volgende week.

Ons Marij vertelt

Dit nieuwsbericht is 696 keer bekeken

X
X