Ons Marij Vertelt: Helden zonder cape

Gepubliceerd op: 26 maart 2020 9:10
Gewijzigd op: 26 maart 2020 9:21

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

We hebben ze allemaal wel in onze omgeving en/of familie: helden die op dit moment echt alles doen om ons leven zo normaal mogelijk te laten verlopen. Het lijkt weer van zelfsprekend, maar dat is het dus niet. Nee, ze staan er voor ons, elke dag weer.

En over wie heb ik het dan: natuurlijk kan ik niet iedereen benoemen, maar toch waag ik me aan een paar doelgroepen. Natuurlijk de mensen in de zorg en dat is heel breed en ik bedoel ook dan iedereen. Een diepe buiging en diep respect voor jullie allemaal. Maar ook de kinderopvang, de vuilnisophalers ook vooral al die vrachtwagen chauffeurs die dag en nacht rijden op het moment en vergeet de vakkenvullers niet. Die, soms met gevaar voor eigen leven, de vakken gevuld houden in de winkels. Waar zouden we toch zijn zonder jullie.

De winkels die nog open zijn en er toch elke dag staan allemaal voor ons. Inmiddels is de hamsterwoede een beetje bedaard (gelukkig) en zijn er ook levensbehoefte aan banden gelegd. Zo kwam ik in de stad bij een drogisterijketen desinfecterende zeep tegen die maar liefst 15 euro per flesje kostte. Nou alles wat ik in mijn mandje had heb ik dus terug gelegd. Ongelooflijk om in deze situatie grof geld te verdienen. Daar kan ik dus niet tegen. Zo is het voor de minima bijna onmogelijk om gezond te blijven. Ook deze mensen hebben het zwaarder als normaal, want dit is ook een kwetsbare groep. En wat word ik dan blij als ik op facebook voorbij zie komen dat bakker Morssink al jaren hun overgebleven brood doneert aan Stichting Hart voor Minima. Ook Kota Radja schonk duizend eieren aan deze stichting,  restaurant de Pastoor doneerde ook van allerlei lekkers deze week. De Pathé schonk dozen vol met chips en zo kwam er nog veel meer voorbij. Fijn dat iedereen ook aan hun denkt. Daar wordt ik nou echt hartstikke blij van.

We moeten hier met zijn alle door zien te komen en voorlopig duurt het al tot juni.

Samen staan we sterk Helmonders. Met een glimlach zie ik voorbij komen dat de supporters van Helmond Sport een spandoek hebben gehangen bij het ziekenhuis met de tekst: als 1 kliek achter de zorg en ons Elkerliek. Om de mensen daar te steunen, geweldig!

Daar wordt ik toch wel warm van en dan hangt er op de haven nog eentje met de tekst ‘stay strong Helmond’. Ik vind dit echt machtig mooi, echt Helmond op zijn best. Allemaal elkaar helpen. Hier ligt trouwens unne grote puzzel op de tafel. Denk dat het veertig jaar geleden is da ik gepuzzeld heb, maar da leek me nou wel gezellig. Zo zuuken we allemaal iets om bezig te zijn en het toch nog een beetje gezellig te maken. Wat ik ook geweldig vind zijn al die zangers en muziekgroepen die op de veldjes en pleintjes muziek gaan maken voor de ouderen die opgesloten zitten in de tehuizen. Dat maakt het allemaal net wat draagzamer.

Stuur allemaal een kaartje naar iemand die je kent in het verzorgingstehuis of die in quarantaine zit, het zal hun goed doen. De saamhorigheid van alle Helmonders is het mooie aan deze situatie. Zo worden ineens heel veel mensen een held zonder cape. Heel veel dank aan alle helden die dag en nacht voor ons klaarstaan, ook die ik niet heb benoemd. We zijn kei blij mee jullie. Dat jullie dat maar weten

Blijf veilig, blijf sterk, blijf zoveel mogelijk thuis en houd afstand!

Probeer er samen wat van te maken.

Tot volgende week,


Dit nieuwsbericht is 250 keer bekeken

X
X