Ons Marij Vertelt: Hart voor Minima

Gepubliceerd op: 21 juni 2018 9:00
Gewijzigd op: 20 juni 2018 12:44

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Afgelopen zaterdag was ik samen met Mandy (van de redactie van Weekkrant De Loop) op bezoek bij 'Hart voor Minima’. We mochten een kijkje komen nemen achter de schermen. We werden hartelijk ontvangen door Patrick Verkoelen en zijn vrouw Miranda, de initiatief nemers van deze stichting. We kregen een bakske thee en raakten aan de praat en met heel veel bescheidenheid vertelde Patrick en Miranda het hoe en wat over "Hart voor Minima".
Zonder enige subsidie worden 240 gezinnen geholpen met hun dagelijkse boodschappen door deze twee toppers. Hun vinden het maar heel normaal, maar onze monden vielen open van verbazing. Het geeft hun een super gevoel als er een gezin met volle boodschappen tas de deur uitloopt, daar doen ze het voor. Patrick heeft een eigen bedrijf én een ‘volle’ baan en doet dit naast zijn normale werk dan hedde toch echt een hart van goud.

Zes ochtenden in de week kunnen hier, op afspraak, mensen hun boodschappen komen halen. Deze visie op het leven vind ik prachtig ik kan mezelf hier ook in vinden. Niks mooiers als mensen blij maken en vooral mensen die het, om een of andere reden (wat niet zo belangrijk is), het moeilijk hebben om hun hoofd boven water te houden.
Om in aanmerking te komen moet er een inkomensverklaring af worden gegeven en een uitkeringsspecificatie.
De reden waarom is niet belangrijk. Het belangrijkste vinden Patrick en Miranda dat er respectvol met elkaar wordt omgegaan.
Vier jaar geleden zijn ze dit begonnen, vanuit hun eigen garage, en ze zijn super blij met hun huidige locatie.
De binnenkomst is net of je in een huiskamer binnen komt, gezellig, warm en je voelt je welkom. Regelmatig komen er mensen binnen die plaats nemen en een bakske thee of koffie drinken. En daarna lopen ze met een glimlach naar buiten met hun boodschappen. Patrick wordt door een aantal Jumbo's uit Helmond en Eindhoven dagelijks bevoorraad, hun verse producten die anders weggegooid moeten worden, worden door een vrijwilliger opgehaald. Een planning is hier voor nodig want als dat busje binnen komt staan een half uurtje later 14 gezinnen gepland die hun pakket op komen halen.

Ook bakker Morsink levert brood aan, een dikke pluim voor de Jumbo en bakker Morsink.
De Zoete Inval ook een dikke pluim, zorgt voor wat lekkers voor kinderen die meekomen, echt hier is overal zo goed over nagedacht. Kinderen vinden ze erg belangrijk hier, toen wij er waren kregen gezinnen met kinderen een doos, ja een doos met drinkpakjes mee. ‘wat heb je nou aan 6 drinkpakjes als je 2 kids hebt?’ verteld Miranda.
Ze hebben een vriezer vol met gebak, is er een jarige, wat men aan kan geven, dan krijgen ze gebak mee zodat ze ook hun bezoek en zichzelf eens lekker kunnen trakteren.

Ook op aanvraag, een soort feesttas, waar allerlei lekkers in zit om een leuk feestje te maken. En lust of eet een gezin geen vlees dan is er voor die mensen vis en ook zijn er vegetarische opties en halal vlees.
Ook krijgen ze (gelukkig) allerlei donaties waarvan er o.a. wasmiddel en wc papier gekocht wordt maar ook een kast met dagelijkse verzorgingsproducten hebben ze, echt aan alles is gedacht. Wat Patrick vertelde was dat een school een inzamelingsactie had gedaan en geld wilde doneren aan de stichting, Patrick zei ‘misschien is het leuker als jullie zelf daar producten van kopen en aan ons schenken’ en dat hebben ze gedaan. Hoé leuk om zoiets met school of een bedrijf te doen. Ik zeg DOEN. Toen wij er zaten, kwam er iemand zijn boodschappen ophalen met een hond en ja hoor ook de hond kreeg lekkere kluifjes. ZUCHT wat moet ik hier nou nog meer over zeggen, ik kan er niet genoeg over zeggen. Ik was echt sprakeloos en dat ben ik niet gauw. Niet voor niets zijn deze twee toppers Brabander van het jaar 2017 geworden, daar kon niemand onderuit.

Mandy en ik maakten ook nog een leuk filmke op het einde van ons bezoek, een soort vlog, wat je op de facebook van de Loop kan bekijken zodat ook jullie een blik achter de schermen kunnen werpen.

https://www.facebook.com/weekkrantdeloop/videos/2464807906866532/

Want man ow man wat waren wij onder de indruk van deze mensen bij hart voor minima Helmond. Toen we samen in de auto stapten spraken we onze verbazing naar elkaar uit en toen we naar huis reden waren we stil omdat we zo onder de indruk waren van wat we hadden gezien. Ieder had zijn eigen gedachte hierover, Mandy die 21 jaar jong is en nog aan het begin staat van haar leven, en ik bijna 60 die het er al een gedeelte op heeft zitten. Maar beide enorm geraakt door dit prachtige initiatief het zet je aan het denken en je komt weer met beide benen op de grond. Wat hebben wij het toch goed.

Wij wensen Patrick en Miranda heel veel succes met "Hart voor Minima" maar dat zal beslist lukken. We vonden het geweldig dat we zo welkom waren bij jullie en kunnen we ooit iets voor jullie betekenen, laat het ons weten.

Iedereen een fijn weekend en tot volgende week, HOUDOE!

Dit nieuwsbericht is 1228 keer bekeken

X
X