Ons Marij vertelt: Groeten uit Ameland 

Ons Marij vertelt: Groeten uit Ameland 
Gepubliceerd op: 7 april 2022 9:19

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Deze week komt men column uit Ameland, waar ik samen met man, dochter en de hundjes ben neergestreken vur een midweekje vakantie. Omdat André zondag 74 is geworden, mocht hij van ons een midweekje mee, deze keer naar Ameland. 

Hebben we de afgelopen weken het mooiste weer ooit in maart gehad, deze week was baggerweer vurspeld. Hoewel het weer veul beter had gekund, meugen we niet klagen. Want elke morgen geeft hij zeker ook droge uren aan. En kunnen we toch met de fiets op pad.

We hebben elektrische fietsen gehuurd en tussen de buien door vliegen we over het eiland op onze fietskus mee een hondenkar erachter, de hundjes vinden het geweldig in die kar. We leggen aan bij de strandpaviljoens die open zijn, want we zitten nog wel buiten het seizoen, daardoor is nie alles open deurdeweeks. We slapen op een steenworp afstand van de vuurtoren en ‘s avonds zien we elke keer het licht van de vuurtoren draaien.

Vur ons dun irste keer op dees Waddeneiland, maar niet de leste keer. Een heerlijk rustig skon eiland met prachtige stranden. Mooie natuur en ge kunt hier heerlijk fietsen. Maar ge magt hier ook met de auto komen. We gaan nog met een boot op pad op zuuk naar zeehonden, ook daar meugen onze hundjes mee op. Wat een ontzettend hondvriendelijk eiland.

We genieten samen heerlijk van deze korte vakantie. De spellekustas is meegebracht en wordt als het regent teveurschijn gehaald. Heerlijk, quality time samen. Genieten. Tis een eindje rijden vanaf Helmond: 3 uur en dan een uurke mee dun boot. Maar het is het waard. 

Het weekend zijn we weer gewoon in ons Helmond, want wonen zo ver weg zou ik niet willen, dan ist vur men te rustig. Ik ben een stadsmens, een durpke is ook niks vur men.
There is no place like home in ons eigen Helmond. 

Fijn weekend tot volgende week.

Ons Marij vertelt: Groeten uit Ameland 

Dit nieuwsbericht is 388 keer bekeken

X
X