Ons Marij Vertelt: Gouden randjes dag

Gepubliceerd op: 27 februari 2020 9:51

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Heb jij ze ook wel eens? Ikke wel, een paar keer per jaar komen ze vurbij. Vaak hebben ze te maken met familie of vriendschap en gezelligheid, maar ook iets anders kan een gouwe randjes dag maken vur men Deze keer had ik een schoolreünie. Met 13 dames die zes jaar met elkaar in de klas hebben gezeten op de lagere school uit een volksbuurt in Tilburg.

Een echte meisjes school (met nonnen) waar gin jongens zaten ( zo was dat vruuger).

Een heerlijke tijd hadden we, daar zijn we het allemaal over eens. Op Facebook was ik een zoektocht begonnen naar meisjes waar ik mee in de klas heb gezeten. Een paar had ik er altijd al op Facebook en die wisten dan weer andere te vinden. Zo ging het balletje rollen wat resulteerde in 15 personen waar er 13 van konden die datum.

Dus besproken bij Peerke Donders in Tilburg (net zoiets als het kappeleke van Binderen hier)  waar een heerlijk lunchcafé bij zit. We hadden een lange tafel in de serre apart van alle mensen die zaten te lunchen. Want dat we wat luidruchtig waren, mag duidelijk zijn. Dat hadden ze goed ingeschat. Hoe leuk om iedereen na al die jaren weer te zien. Sommige had ik echt al 45 jaar niet gezien. Vaak toch wel herkenbaar en zeker als je ze hoort praten.

We hebben een rondje gedaan zodat iedereen kon vertellen wat er van haar geworden was.

Foto’s hebben de ronde gedaan van kinderen, kleinkinderen en grote liefdes. Hoe leuk om dat allemaal te horen en zien. Veul dames waren er al oma. Dat hedde als ge allemaal in 1960/1961 bent geboren. Herinneringen aan school opgehaald en ook de kinderfeestjes en het koor kwamen ter sprake. We hebben heerlijk gegeten en nog zeker vier uur drankjes samen gedaan tot ze gingen sluiten. Met veel gekus en knuffels gingen we uit elkaar, ieder weer naar hun eigen huisje. En natuurlijk hebben we een leuke groepsfoto gemaakt die nu mooi bij dit column past.

Allemaal vonden we het geweldig leuk en heel bijzonder na al die jaren. We gaan dit elk jaar herhalen, daar zijn we het over eens. Sommige mensen vergeten hun jeugd het liefste, maar wij hebben allemaal unne kaai skône tijd gehad op onze lagere school, ook de warme thuis nestjes waar we allemaal uit komen, koesteren we.

Sommige hebben zelfs nog hun ouders. We zijn bevoorrecht, ik weet het. Allemaal vertelde we met een big smile onze herinneringen. Toen ik naar huis reed naar Helmond, had ik een heerlijk gevoel van mijn tenen tot mijn kruintje. Ik dacht dit is weer zonne dag, met een gouden randje. Hier kan ik zo intens van genieten. Dankbaar dat ik ze nog mee kan maken, want uit die klas zijn er ook al overleden.

Nostalgie: ik hou er van. Familie: ik hou der van. Vrienden: ik hou der van. Ik zal er altijd men best vur doen, voor de mensen waar ik om geef en die om mij geven. Vur men is dat heel belangrijk en de sleutel van een gelukkig fijn leven. Ik kijk al uit naar de volgende gouden randjes dag.

tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 682 keer bekeken

X
X