Ons Marij Vertelt: Gezinsuitbreiding

Gepubliceerd op: 5 maart 2020 9:00
Gewijzigd op: 4 maart 2020 15:38

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Ik wil jullie kennis laten maken met Maddi, ons nieuwe gezinslid. Wat een schatteke is het toch. We hebben kleine Maddi vorige week geadopteerd. Ze wordt over twee weken één jaar, een Cavalier net als Kate alleen een andere kleur, Blenheim.  Ze is ook een heel stuk kleiner als Kate, een innie minnie Cavalier hundje. Geadopteerd via stichting Cavalier in nood, een adoptie met een verhaal.

Ze is afgestaan omdat haar vrouwtje (35 jaar) een progressieve ziekte heeft die in een stroomversnelling is gekomen. Uit liefde is ze afgestaan, omdat haar vrouwtje Maddi niet meer kon verzorgen en geven wat ze nodig had als jong hondje. Dan moet je ook heel veel van je hondje houden om dit te kunnen doen. Houden van is soms ook loslaten, bij mensen maar ook bij dieren. Toen we Maddi op gingen halen, brak mijn hart toen het vrouwtje afscheid nam van haar schatteke. Wat was het toch verdrietig. Inmiddels is Maddie goed gewend hier en ze doet het kei goed.

Kate dacht de eerste dagen wel wanneer komen ze jou weer ophalen, maar elke dag worden het meer vriendinnen. Ze spelen samen en Maddie doet alles na wat Kate doet. We hadden de beslissing al genomen dat we een pup erbij wilde voor onszelf, maar zeker ook voor Kate.

En dan komt ineens dit op je pad, ik zag de oproep staan bij de stichting, die ik op Facebook volg. Maar we voldeden niet aan alle eisen. Toch ben ik in de pen geklommen (wat aan mij wel is besteed) en heb gemaild waarom ik dacht dat Maddi toch het best op haar plek zou zijn bij ons. De beschrijving van Maddi was precies Kate als ik dat las, een rustig lief zacht aanhankelijk Cavaliertje, wat zou ze welkom zijn hier. Een week later werd ik al gebeld. Er volgde een vraaggesprek van zeker een half uur.

Drie dagen later volgde een huisbezoek bij ons om te kijken wat we Maddi konden bieden en laten zien wie wij zijn, ook Kate werd geobserveerd. Alles ging daarna snel want Maddi moest op korte termijn geadopteerd worden. Twee dagen later zijn we (met Kate) kennis gaan maken met Maddi en dat klikte, ze mocht gelijk mee naar Helmond. Wel na ondertekening van de contracten. Alles was heel officieel. Wat natuurlijk ook hoort.

Ze scheelt zes maanden in leeftijd met Kate, dus kunnen ze samen opgroeien. Wij gaan kleine lieve Maddi een heerlijk leventje geven en Kate krijgt er een lief, leuk, knap vriendinneke bij. Een hondje met een verhaal.

Geen getraumatiseerd hondje, maar een hondje dat van het ene gouden mandje naar het andere gouden mandje verhuist! Ook dat kan zie je wel. Nogmaals diep respect voor deze moeilijke beslissing van het vrouwtje van Maddi. Wij gaan heeeeeel goed voor jullie Maddi zorgen, belooft.

Fijn weekend iedereen.

Houdoe.


Dit nieuwsbericht is 1009 keer bekeken

X
X