Ons Marij vertelt: Gezelligheid in Helmond

Ons Marij vertelt: Gezelligheid in Helmond
Gepubliceerd op: 23 september 2021 9:21
Gewijzigd op: 23 september 2021 9:22

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Het begint weer op gang te komen, de leuke activiteiten in Helmond. Een zondag is er weer unne nieuwe editie van het Blaasfestijn in ons gezellige centrum. Het is dan ook koopzondag en in alle winkels is de nieuwe collectie compleet, dus het moment om een nieuw outfitje aan te schaffen en onze leuke winkels te bezuuken.
Deze week is ook echt de herfst begonnen. De dagen gaan weer verkorten, het is vruuger donker. De open haarden kunnen weer opgestookt worden of de verwarmingen kunnen weer aan, de kerskes kunnen weer gebrand worden, dat vind ik gezellig.

Hoe laat begint al die gezelligheid in het centrum een zondag? Tussen 12.00 uur en 18.00 uur zullen er een 20 kapellen onze Helmondse binnenstad vullen met gezellige muziek op verschillende podia. Iedere kapel zal meerdere keren zich laten heuren, volop muziek dus. Tijdens het festijn wordt er gestreden om twee Gouwen Hellemonders. Inne trofee gaat mee met de kapel die de meest muzikale herinnering achterlaat bij het Helmondse publiek en inne trofee gaat naar de beste leutkapel. Echt een reden om een zondag ons centrum een bezuukje te brengen. Rond 17:30 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden op het Havenplein.

Ook het Kasteel van Sinterklaas gaat door, las ik afgelopen week op social media (gelukkig) en ze zijn volop op zuuk naar vrijwilligers. Ik ben zo blij dat er weer wa leven in de brouwerij komt, want dat hebben we allemaal nodig, een bietje gezelligheid. Dat hebben we veul te veul moeten missen de leste tijd. Vergeet ook de mert nie een zaterdag, ik ben er zeker want ik heb hum 2 weken moeten missen vanwege menne vakantie. Ik ben blij da ik weer lekker thuis ben, want er gaat toch niks boven oe eigen bedje.

Fijn weekend iedereen
tot volgende week.

Ons Marij vertelt

Dit nieuwsbericht is 445 keer bekeken

X
X