Ons Marij Vertelt: Gelukkig Nieuwjaar

Gepubliceerd op: 2 januari 2020 9:25

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

De eerste column van het nieuwe jaar. Ik kan natuurlijk niet anders beginnen met dat ik iedereen een gelukkig maar vooral gezond 2020 wens. En heel veel goeds en moois vur iedereen. Ook namens mijn collega’s bij Weekkrant De Loop die op de leuke foto staan die bij dit column staat. Gemaakt tijdens de kerstbrunch bij de Cacaofabriek. Wa gezellig was het, zo samen lekker eten en borrelen. Verbinden noemen ze dat, het was kei gezellig.

Is iedereen oud en nieuw goed door gekomen? Wij wel, bij ons vond ik het best wel meevallen met de overlast van vuurwerk dat van te voren werd afgestoken. Ons Kate schrok dur eigen wel elke keer kapot van die kei harde knallen, die mortieren. Maar vuurwerk heurt bij oud en nieuw vur men, laat dat duidelijk zijn, maar die kei harde knallen zie ik de lol niet van in. We hebben geproost mee champagne op het nieuwe jaar. Te veul gegeten en sommige te veul gedronken.

Wa da betreft ben ik wel blij da deze dagen weer vurbaai zijn, want niet normaal wat er allemaal weg gestouwd word van eten met zo’n dagen. Ik verlang weer naar de boerenkool mee spek, wortelstamp mee rookworst. En menne favoriet niksstamp mee vissticks en erwtjes en worteltjes. Witte gullie trouwens wa niksstamp is? Das stamp mee niks, oftewel aardappelpuree. Da noemen ze in Tilburg niksstamp. Heel logisch gevonden toch?

Lekker weer een gewone bruine boterham mee lekkere kaas. Weer terug naar gewoon.

Ik ben ook weer een jaartje ouder geworden, 59 volgend jaar groot feest als ik 60 wordt.

Op menne verjaardag 3 januari mag ik dus altijd kiezen wat wij eten (moet het natuurlijk wel zelf maken). Men maakte niet blij mee culinaire hoogstandjes, nee, ik heb echt liever gewoon aardappels, rode kool en een gehaktbal. Das vur men het aller lekkerste wat er bestaat.

Dus wij eten op men verjaardag gewoon lekker thuis. Als toetje de allerlekkerste taart die er bestaat: progress. Da lekt een bietje op Nogatine, maar is veel zachter en mee heel veul slagroom. Hier wa moeilijker te vinden, maar in Tilburg heeft da elke bakker. En men roots liggen daar as ge daar 40 jaar hed gewoond.

Als ik even terug lees wa ik al opgeschreven heb, zie ik da men eerste column eigenlijk een culinair column is geworden. En dan vural mee dingen die ik lekker vind. Och het kan maar ergens over gaan toch.

Ik wens iedereen een heel fijn weekend,

tot volgende week. Succes met de goede voornemens

Houdoe


Dit nieuwsbericht is 347 keer bekeken

X
X