Ons Marij vertelt: Gelukkig nieuwjaar

Ons Marij vertelt: Gelukkig nieuwjaar
Gepubliceerd op: 6 januari 2022 9:14

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Een goed en gezond nieuwjaar, veel heil en zegen, de beste wensen, een gezegend nieuwjaar, oftewel al wat wenselijk is. Dat is wat ik iedereen wens. Wat kijken we uit naar een beter jaar dan 2021. En wat zal het nieuwe jaar ons brengen? Vurig jaar rond deze tijd dochten we nog over een jaar is alles weer gewoon. Maar helaas pindakaas. Alle winkels weer dicht, we reizen bijna niet, we mogen 2 man visite ontvangen, geen feestjes en geen evenementen. Zal ik nog even doorgaan? Denk niet dat dat hoeft, we weten allemaal veul te goed hoe het zit.

Afgelopen dinsdag was menne verjaardag, 3 Januari werd ik 61 jaar. Dun inne vind het oud, maar ik vuul me niks ouder as de week ervoor. Het heurt bij het leven (ouder worden), alhoewel als ik dan denk ik ben onderweg naar de 70, da klinkt toch wel oud. 

Dieje dag is er geen visite geweest, wel veel mooie bloemen en kaarten mogen ontvangen, we hebben lekker taart gegeten dat hoort erbij inclusief kaarsjes. Op menne verjaardag mag ik al van kinds af aan kiezen wat wij eten (moet het natuurlijk wel zelf maken, vruuger maakte ons mam dat). Men maakte niet blij mee culinaire hoogstandjes, nee hoor ik heb echt liever gewoon aardappels, rode kool en een gehaktbal. Das vur men het aller lekkerste wat er bestaat. Maar ik heb nog iets wat ik keilekker vind en dat had ik dees jaar gekozen.

Het recept hoef ik niet te delen want dit ken iedereen maken. Niksstamp mee vissticks (van een bepaald merk) en erwtjes en worteltjes. Witte gullie trouwens wa niksstamp is? Das stamp mee niks, oftewel aardappelpuree. Da noemde wij bij ons thuis niksstamp. Heel logisch gevonden toch? Men vriendinnen hebben nog een gezellig lunchbezuukje gepland, helaas niet op locatie nu alles dicht is, maar gewoon thuis dan maar. Dan is het weer over het feestgedruis en kan het gewone leven zonder feestdagen weer beginnen. 

Blij ben ik dat al die feestdagen weer achter de rug zijn. Ik kan geen ijs en slagroom meer zien, het gebak komt men neusgaten uit. Het is weer tijd vur heerlijke stamppotten, vur spek, unne gehaktbal en unne gewone bruine boterham met kaas. Heerlijk toch, daar ga ik deze week eens lekker van genieten.

Als ik even terug zit te lezen wa ik al opgeschreven heb in men eerste column van het jaar, zie ik da men eerste column eigenlijk een culinair column is geworden. En dan vural mee dingen die ik lekker vind. Och, het kan maar ergens over gaan toch.

Ik wens iedereen een heel fijn weekend, tot volgende week. Succes met de goede voornemens. 

Ons Marij vertelt: Gelukkig nieuwjaar

Dit nieuwsbericht is 1140 keer bekeken

X
X