Ons Marij Vertelt: Gast van de raad

Gepubliceerd op: 1 december 2022 8:54
Gewijzigd op: 1 december 2022 11:22

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Ik zag het langskomen in onze Weekkrant De Loop dat de bewoners van Helmond zich op konden geven en dacht gelijk dat doe ik, dan kan ik jullie vertellen hoe of wat, want dit kan iedere Helmonder doen, het is vur iedereen. De gemeenteraad wil de inwoners meer betrekken bij hun werk. Daarvoor zijn ze dees project gestart ‘Gast van de Raad’. 

Belangstellenden voor ‘Gast van de Raad’ melden zich bij de griffie, uiterlijk twee dagen voor een raadsvergadering. Telefoon: 0492 587155 of mail: raadsgriffie@helmond.nl.

Afgelopen dinsdag avond mocht ik komen, als gast krijgde een soort VIP-behandeling en ik moest er om 18.30 zijn. We werden ontvangen met broodjes en keilekkere tomatensoep in het Boscotondo. Jan Smit communicatieadviseur griffie ontvangt ons en er zijn twee raadsleden die de gasten (7 stuks deze avond) vertellen wat ze zoal doen en wat het inhoudt om raadslid te zijn. Deze avond zijn dat Jochem van den Bogaard van D66 en Anja Spierings van Lokaal sterk, zie mijn foto bij de column. 2 rasechte Helmondse raadsleden nemen mij en de andere VIPs onder hun hoede.

We nemen samen de agenda door en ze leggen ons precies uit hoe of wat. We meugen ook vragen stellen. Daarna nemen we plaats op de gereserveerde plekken vooraan op de publieke tribune om de raadsvergadering bij te wonen. De vergadering duurde 2 uur en er kwam echt van alles ter sprake. Kennismaken met onze burgemeester Elly Blanksma behoort ook bij het pakket, wij kenden elkaar al maar voor de andere gasten was dat toch wel een leuk moment. Na afloop is er gelegenheid na te praten onder het genot van een drankje bij een café op het Havenplein, een soort derde helft, maar dat is ginne must. Ik ben natuurlijk wel meegegaan en heb gezellug een drankje mee gedaan en nog wat nagebuurt.

En dan zit de gast van de raad-avond erop.

Wil jij nou ook eens aanwezig zijn als gast van de raad, zou ik zeggen da moete zeker doen. 

Een kei-interessante avond was het en boven in men column ziede waar ge oe aan kunt melden. Jan, Anja en Jochem, superbedankt voor deze mooie, leuke, interessante avond.

Ik vin het iets wat elke Helmonder eens een keerke moet doen. Ge wordt er weer iets wijzer van, leuk om eens te zien en mee te maken hoe de raad en de raadsvergadering werkt. 

Vergeet de komende dagen nie oewe skoen te zetten.

Fijn weekend.

Tot volgende week.

Houdoe 


Dit nieuwsbericht is 288 keer bekeken