Ons Marij vertelt: Evelien brengt geluk

Ons Marij vertelt: Evelien brengt geluk Inloophuis de Cirkel
Gepubliceerd op: 1 juli 2021 9:16

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Zoals jullie weten, ben ik erg gecharmeerd van alle mooie stichtingen in ons Helmond. Eén van men favorieten is Inloophuis de Cirkel, een regionaal, laagdrempelig inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, gevestigd aan de Evertsenstraat 19. Voorlopig werken ze nog op afspraak en vanaf 1 september gaan ze weer helemaal open.

Vurige week was er iets bijzonders bij De Cirkel en dan ben ik er als de kippen bij. Evelien van der Werff, een ex-kankerpatiënte die bezig is met een grootscheepse actie om aandacht te vragen en geld op te halen voor inloophuizen in Nederland, deed ook Inloophuis De Cirkel in Helmond aan op haar fietske.

‘Borsten kwijt, baan (stewardess bij de KLM) kwijt, maar wel een fiets en een missie!’ Onder dat motto fietst Evelien door heel Nederland, om aandacht te vragen voor de financiële situatie en bekendheid van de 75 inloophuizen. Woensdagmiddag 23 juni arriveerde ze bij ons inloophuis.

Ze werd verwelkomd mee gezellige muziek van ‘Vrij Vrolijk’, een gezellig trio (waar er twee van waren) die een speciaal lied vur Evelien hadden gemaakt en echt de vrolijke noot van de middag waren. Wat was het gezellig mannen. Ook was er lekkere koek en Brabantse worstenbroodjes. As ge van Limburg afkomt (ze kwam van Venlo), zulde wel genoeg vlaai op hebben, dachten ze bij De Cirkel en da hadden ze goed ingeschat. De middag eindigde met een heerlijk momentje voor Evelien zelf: een ontspannen voetmassage, waar ze heel blij mee was.

Evelien biedt bij elk inloophuis haar boek aan. ’Dit boek brengt geluk’ is de titel. Ook hier kregen ze een exemplaar. Het antwoord op mijn vraag ‘Vertel in twee zinnen wat dit boek vertelt’ is: Het maakt je bewust dat de sleutel tot een gelukkig leven in je hart zit.

In zes weken tijd fietst deze topper ongeveer 2.000 kilometer langs alle 75 inloophuizen, om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld op te halen voor alle Inloophuizen in Nederland. Ze bekostigt alles zelf. Zo slaapt ze gewoon bij mensen thuis, geboekt via Vrienden op de Fiets, waar je € 22,50 betaalt voor een overnachting. Ze fietst rond in haar eentje mee een karretje achter haar fiets, waar heel haar hebben en houden in zit voor die 6 weken. Ik vind da echt kei stoer.

Door corona kunnen veel fondsenwervende activiteiten niet doorgaan bij de inloophuizen en daarom missen de inloophuizen veel geld. Evelien haalt met deze fietstocht geld op om aan het eind aan alle inloophuizen in Nederland een bedrag te kunnen overhandigen. Deze actie verdient zoveel mogelijk bekendheid, vandaar ook dat ik er jullie op wil attenderen.

Informatie over haar actie en hoe je kunt doneren vinde op de actiepagina van Evelien: acties.kwf.nl/fundraisers/evelienwerff.

Evelien overleefde tweemaal borstkanker. Tijdens haar behandelingen en herstel, realiseerde ze zich dat ze te veel alleen had gedaan. Pas daarna ontdekte ze de waarde van de IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie) inloophuize. Daarom moet dit echt onder de aandacht komen vind ze en dat ben ik volkomen met haar eens. Een topactie van Evelien, waar ze hier bij De Cirkel heel blij mee zijn.

Wil je nou iets weten over ons inloophuis, ga naar inloophuisdecirkel.nl. Ook hier vind je een doneerknop waarmee je rechtstreeks De Cirkel steunt.

Ons Marij vertelt: Evelien brengt geluk Inloophuis de Cirkel


Ik vraag Evelien of er nog iets op haar bucketlist staat en dat is gezond blijven zegt ze. Maar toch is er ook nog iets anders, ze zou wel eens een gesprek willen hebben met onze minister van gezondheid. Ik hoop dat er dat nog ooit van gaat komen.

Ik eindig met de woorden die Evelien alle mensen mee wil geven en dan vooral de mensen die de strijd aan het voeren zijn met kanker en dat zijn: ‘je bent sterker dan je denkt’. Terwijl ze naar haar logeeradres voor die nacht fietst in Stiphout, denk ik: Evelien wat heb ik toch bewondering voor je, je bent een voorbeeld voor velen, succes met alles wat nog op je pad komt. En keibedankt voor je inzet en je bezoek aan Helmond. Tegen inloop huis De Cirkel wil ik zeggen: wat is het toch een warm bad als ik bij jullie mag komen, tot een volgende keer.

Fijn weekend.
Tot volgende week.

Ons Marij vertelt: Evelien brengt geluk Inloophuis de Cirkel

Dit nieuwsbericht is 551 keer bekeken

X
X