Ons Marij vertelt: Er liep een leeuw in Helmond

Ons Marij vertelt: Er liep een leeuw in Helmond
Gepubliceerd op: 28 juli 2022 9:35
Gewijzigd op: 28 juli 2022 9:36

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Bende gullie ook geweest? Wij wel, de Helmondse musical die de afgelopen 9 dagen in het Speelhuis werd opgevoerd. Wij waren met een hele delegatie van Weekkrant De Loop naar een uitvoering van deze musical geweest, gebaseerd op het verhaal van Carlo Stevens, de enige leeuwentemmer die Helmond ooit heeft gehad. Hij was de zoon van slager Stevens in de Kerkstraat het speult zich af in de jaren dertig: in Helmond gebeurde eigenlijk niet veul in dieje tijd totdat dieje leeuw ontsnapte en Iedereen in paniek raakt.

De media duikt erop. De stad leeft in angst. Er valt zelfs een slachtoffer en daar is de parallel met corona en dat loopt als unne rooie draad door de uitvoering. Straatinterviews, een persconferentie (met doventolk), een tafel vol deskundigen alla Jinek, protest van voor- en tegenstanders, van alles komt er vurbij. Allemaal herkenbaar vur ons van de afgelopen 2 jaar met corona.

Maar, er is ook een mysterie wat ons allemaal nog steeds in de ban houdt. Natuurlijk ben ik net zoals alle mensen die naar deze musical zijn gewist keinaaiskierig wie door dieje leeuw was aangevallen, wie lag er onder da witte laken met al da bloed? Wie missen we in Helmond? Ik was na afloop in de zaal nog effen blijven zitten in de hoop dat er nog iemand dat podium opkwam om te vertellen wie er nou was aangevallen en hoe het ermee was. Maar niks, het is gewoon het mysterie van Helmond van de afgelopen dagen. Na de uitvoering deden we nog een drankje en toen de spelers binnenkwamen heb ik heel goed opgelet wie er nie bij was, ik weet het gewoon niet. Ik denk dat het toch Karel was, de zoon van de slager uit de Kerkstraat. Hij had die 3 leeuwen in zunne tuin zitten. Het zal waarschijnlijk altijd een vraag blijven.

Ze hebben het mooi gedaan, het was een keiskonne uitvoering, men complimenten. Wel heb ik 1 kritische noot: op een gegeven moment loopt iedereen mee unne krant rond, waar het nieuws in staat van de ontsnapte leeuw. Dieje krant dat had natuurlijk Weekkrant De Loop moeten zijn om het lokaal te houden, hoe skon was het gewist als iedereen een Weekkrant De Loop vast had gehad met een foto van unne leeuw en dan had onze rij hullemaal geglunderd. Das dus men tip vur als er weer unne krant in beeld komt. Maar da is dan ook het enigste wa ik erop aan kan merken, het was een keileuke, mooie vurstelling en wij van De Loop hebben er erg van genoten. Eigenlijk toch ongeleuflijk dat iemand 3 leeuwen in de tuin had zitten (in een kooi), dat zou in deze tijd onmeugelijk zijn. Genoten hebben we en kijken we uit naar de volgende musical.

Dan wil ik nog effe zeggen dat ik vrijdagavond absoluut bij de Kasteeltuinconcerten zal zijn want, jahhh er is een Queen tribute die we niet meugen missen, want wie is er nou gin fan van Queen? Tot vrijdag allemaal, ik ben thuis al aant oefenen: I want to break free, Killer queen, Bohemian rapsody, wie kent ze niet? Ik zing ze allemaal mee. Tot ziens bij de Kasteeltuinconcerten.


Fijn weekend.

Ons Marij vertelt: Op bezoek bij 40 jonge vluchtelingen

Dit nieuwsbericht is 219 keer bekeken

X
X