Ons Marij vertelt: Een ouderwets gezellige zaterdag

Ons Marij vertelt: Een ouderwets gezellige zaterdag
Gepubliceerd op: 20 januari 2022 10:08

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Alle winkels mochten weer open na een maand dicht te zijn geweest afgelopen zaterdag. En als protest waren veel horecagelegenheden ook zaterdag open, dus dat verdiende een bezoekje aan de stad vonden wij. Hoewel ik bijna elke zaterdag naar de mert ga, doe ik dat niet als de winkels dicht zijn, betrapte ik mezelf op. Ik was de afgelopen weken niet geweest. Dan miste toch de gezelligheid, zonder winkels vind ik het niet zo leuk. En dat is ook als de winkels open meugen maar de horeca niet. Zonder horeca is het ook lang zo gezellig niet, het moet de combinatie zijn die ons centrum gezellig maakt. Wa men betreft kan alles open, maar helaas zit ik niet in het OMT.

Wij zijn in de stad begonnen met ontbijten, om half elf stond zon bietje de hele Elzas Passage-parkeergarage al vol en bij Délifrance hadden we het laatste tafeltje. Paul Lukassen, de eigenaar, vertelde hoe verrast hij was toen onze burgemeester Elly Blanksma ‘s morgens een praatje kwam maken bij zijn horecagelegenheid. Ze begreep deze actie heel erg goed, maar drukte wel op het hart om maandag geen terras op te zetten want dan werd er wel gehandhaafd. Paul vond het geweldig dat onze burgemeester persoonlijk langs kwam. Er kan wel een boa langskomen om dit mede te delen, maar als de burgemeester zelf komt maakt toch wel meer indruk zei hij. Haar bezoek werd zeer gewaardeerd door deze horeca-ondernemer.

Toen wij ons ontbijtje op hadden, was het nog steeds volle bak om hier een hapje te eten. Dat vind ik dan weer geweldig, dat bedoel ik nou met SAMEN. Bij alle horeca was het trouwens volle bak, zo fijn om te zien. Daarna zijn we de stad ingelopen en bij de winkels waar we regelmatig komen, hebben we ons geld uitgegeven. Niet alles hoor, we hebben nog wat over. Wat zag ik een hoop gezellige, blije gezichten, zowel bij kopers als bij verkopers. De inwoners van Helmond zorgden dat de horeca overal vol zat op deze ene dag dat ze open gingen. Iedereen liep met volle tasjes en ik hoop dat onze Helmondse ondernemers in de stad een goeie dag hebben gehad.

Wat waren we er aan toe, terug naar een beetje normaal, sociaal, leuk, gezellig leven. Er mag gelukkig ook weer gesport worden op alle vlakken en van klein naar groot. En dan vur mij zon bietje het aller-, allerbelangrijkste: de kappers meugen weer open. Bij André is het echt hard nodig en vur men is het net op tijd zullen we zeggen, zaterdag staat men afspraak. De hele mikmak moet gebeuren; wassen, knippen, kleuren, föhnen. Want die blonde lokken zijn van de kapper en niet (meer) van men eigen, maar dat is gin verassing.

Ikzelf vind de kapper en zeker ook sporten essentieel mee zonne lockdown. Maar jammer genoeg heb ik niks te vertellen. Het is ook wel moeilijk om het vur iedereen goed te doen. Ik hoop echt dat op zeer korte termijn ook de horeca weer open mag, zodat de stad weer leeft. En dat dit de laatste lockdown was ooit. Nog ff volhouden iedereen.

Fijn weekend tot volgende week. 

Ons Marij vertelt: Een ouderwets gezellige zaterdag

Dit nieuwsbericht is 409 keer bekeken

X
X