Ons Marij Vertelt: Een keerke Helmonds voetbal

Gepubliceerd op: 7 juni 2018 9:12

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Degraderen, promoveren en handhaven.
Het is bijna het einde van het amateur voetbal seizoen.
De meeste clubs zijn al klaar en een paar moeten er een zondag nog inne voetballen voor promoveren, handhaven of degraderen.
Trainers die weggaan en trainers die komen spelers die weggaan en die komen.
Druk druk druk bij de clubs. Laat me beginnen bij de gouden veren van dees seizoen.
Vur de urste elftallen van deze clubs. Die zijn voor RKPVV, die kampioen zijn geworden in de vijfde klasse, en promoveren naar de vierde klasse en RKSV Mierlo-Hout, kampioen in de derde klasse en zij promoveren naar de tweede klasse. Proficiat jongens kei goed gedaan!
Er zijn nog twee clubs die moeten spelen voor handhaving in hun klasse of wordt het toch degraderen. En dat zijn sv Rood-Wit’62 en sc Helmondia.
Komende zondag speelt Rood-Wit’62 de laatste wedstrijd en dat wordt erop of eronder.
En Helmondia moet nog zeker één wedstrijd. Wordt die gewonnen spelen ze nog de finale.
Rood-Wit’62 en Helmondia: kei veul succes zet hem op en zorg dat jullie in de klasse mogen blijven.
As Rood-Wit’62 moet degraderen is er hier bij ons in huis echt een grafstemming. Gullie snapt da ik een zondag een kerske opsteek voor de winst.

De rest van onze Helmondse clubs hebben zich kunnen handhaven in hun huidige klasse.
Verder is het ook voor alle clubs spannend wat er gaat gebeuren, de gemeente heeft van allerlei plannen over opheffen en fuseren waar nog gin echte duidelijkheid over is dat is dus afwachten.
Als de overschrijvingsperiode voorbij is, gaan de clubs hun nieuwe teams weer samen stellen voor het komende seizoen. Ook dat is voor de clubs en spelers weer spannend.

Laten we het dan ook nog maar ff over Helmond Sport hebben. Die zijn dit jaar 19e geworden en we hopen dat er met een frisse wind voor volgend seizoen iets meer in zit. Positief is natuurlijk de nieuwe directeur Leon Vlemmix die hopelijk voor die frisse wind gaat zorgen.
De laatste weken zijn er weer mooie contracten afgesloten met (hoofd) sponsors die veel belovend zijn zodat ze met alle vertrouwen het nieuwe seizoen ingaan.
Spannend is nog of Maikel Verkoelen mag blijven, dat zou ik wel kei gaaf vinden, met zonne echt Helmondse jongen krijgde wel meer bezoekers denk ik , een soort boegbeeld en een voorbeeld voor alle voetballertjes in Helmond dat dromen soms echt uitkomen. Dus mn vingers zijn gekruist wat dat betreft.

Nog even en dan gaan alle voetballers van hun welverdiende vakantie genieten.
Ook ik ben blij dat het effe afgelopen is en er vrije zondagen zijn de komende tijd.
Voor alle clubs heel veel succes en veel wijsheid.
Ge doet het toch nooit goed vur iedereen moete mar denken.

Tot volgende week,
Houdoe

Dit nieuwsbericht is 407 keer bekeken

X
X