Ons Marij Vertelt: een dikke krant dankzij Groot Peelland

Gepubliceerd op: 26 november 2020 8:22
Gewijzigd op: 25 november 2020 13:28

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Mochte het al gemerkt hebben: de krant is weer een hil stuk dikker als anders. De Groot Peelland zit er weer in. Met in deze editie heel veel mensen waar ik al ooit een column mee heb gedaan

Ook weer aandacht voor Helmond Sport. Het is weer efkus geleden dat ik de loftrompet over men favoriete clubke heb geuit, want ge bent fan en in men ogen blijfde dat altijd, wat er ook gebeurd. Vur welke club bende gai? Ik ben nog steeds vur Helmond Sport, mochte jullie dat vergeten zijn. Nee, ik ga het niet hebben over het nieuwe stadion en niet over raadsvergaderingen. Daar heb ik te weinig verstand van om men eigen er tegen aan te moeien. Ik ben gewoon Helmonder, die trots is op Helmond Sport. Trots op dat wij in onze stad een club hebben die op dit niveau voetbalt.

Een Helmonder ben ik, die vindt dat Helmond Sport absoluut moet blijven. En ja, de prestaties blijven nog wat achter, maar ze hebben ook vaak pech. Eerlijk is eerlijk: ze doen het stukken beter as vurig jaar. Ze voetballen in mijn ogen (ook van veel voetbal analisten) echt wel goed. Alleen moeten er wat meer doelpuntjes vallen waar ze wat moeite mee hebben, dat is ook vaak pech. En wa hebben we toch unne goeie keeper, die in men ogen al heel wat wedstrijdjes de man of the match was. Nou, kijk ik ook altijd wel een bietje naar het uiterlijk en ja, op da vlak hebben we gewoon de skônste keeper van de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie bij elkaar, mar zijn prestaties mogen er ook zeker zijn. Kei goed bezig, Stijn van Gassel. Trouwens heel Helmond sport is goed bezig. Ow ja, hou de website van www.heelhelmondsupport.nl in de gaten voor alle acties die worden gehouden voor Helmond Sport.

Ik heb op voorhand de Groot-Peelland al meugen lezen want er staan echt mensen in waar ik al ooit voor een column ben geweest. Zoals Hart voor Minima, die ook ondanks de coronacrisis de feestmaand niet zomaar voorbij laat gaan. Een mooi stukske vind ik het waarin Miranda Verkoelen, de initiatiefneemster, wordt geïnterviewd en verwoord hoe donaties voor dit goede doel hard nodig zijn. Dit vind ik een van de mooiste goede doelen van Helmond. Met de kerst sta ik altijd voor hun bij een supermarkt om producten in te zamelen of dat door kan gaan is nog niet bekend. Dat zal ook liggen aan hoe de corona zich ontwikkeld.

Dan wil ik jullie nog even attenderen om het stukske te lezen over de Helmonder waar ik het meeste mee van doen heb in deze coronatijd. Geert Blenckers. In dit stukje lees je hoe creatief deze rasechte Helmonder omgaat met alle beperkingen die de horeca krijgt opgelegd en als hij zo positief kan blijven, moeten wij dat zeker blijven. Ik hoop echt dat net voor de feestdagen de horeca weer open mag en dat er we met zijn alle dan voor gaan zorgen dat de horeca een mooie omzet kan draaien.

Dan wil ik eindigen mee de belangrijkste boodschap van deze tijd die ook in de krant staat vermeld: shop lokaal zodat we onze eigen ondernemers steunen. En nee, ik doe da zelf ook niet met alles. Ik koop ook wel eens iets online of bij een outlet, maar heel erg veul shop ik gewoon lokaal, wat we allemaal zo veul mogelijk moeten doen. Veul plezier mee het lezen van deze extra dikke uitgave. Ik heb er weer van genoten.

Tot volgende week en zorg goed voor elkaar


Dit nieuwsbericht is 501 keer bekeken

X
X