Ons Marij Vertelt: Doeslief

Gepubliceerd op: 14 november 2019 9:40

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Natuurlijk moete een heel jaar lief zijn vur elkaar. Om is een keerke extra lief te zijn, kwam ik dit geweldige project tegen. Het betreft kinderen en ouderen in Helmond , wat men betreft twee prachtige doelgroepen.

Ik hoor vaak om me heen eigenvolk eerst als er inzamelingsacties zijn. Nou, dat kan dus nu en ook nog eens Helmondse kinderen en ouderen. Stichting Lief heeft bij tuincentrum Coppelmans Helmond een wensboom staan. In deze wensboom kunnen kinderen die het thuis financieel niet zo breed hebben een wens hangen en bezoekers die graag iets weggeven, gaan bij die boom kijken en kunnen dan een kind haar/zijn wens in vervulling laten gaan. Hoe simpel kan iets zijn.

Je kunt trouwens het hele jaar door wensen in vervulling laten gaan bij Stichting Lief. Op www.detoverwens.nl  staan ook wensen van kinderen op. Ook hier kan je de wens van je kind opzetten of een wens in vervulling laten staan en nee het kost geen handen vol geld er staan echt kleine wensjes open, je zou er een kind zo blij mee maken.

Een rugzak van de hulk zag ik voorbij komen een kwartet van Dolfje Weerwolfje. Natuurlijk staan er ook wat duurdere spullen op, maar er zijn ook bedrijven die zoiets samen zouden kunnen bewerkstelligen. Ik kwam bijvoorbeeld een wens van een 13-jarig meisje tegen die graag een seizoenskaart van Helmond sport wil. Men lekt het nie zo moeilijk, zat sponsors bij Helmond Sport.

Voor veel gezinnen is zoiets niet vanzelfsprekend en moeten ze elk dubbeltje omdraaien  om goed te kunnen eten. Wat denkte als je op je werk een paar euro de man uitlegt en eens kijkt op die site om een wens van een kind in vervulling te laten gaan. Ik geef maar wat ideeën.

Dus allemaal naar Coppelmans naar de toverwens of op www.detoverwens.nl daar staan ook genoeg wensen en voor de minima: zet er de wens van je kind op.

Op 8 en 15 december is LIEF ook aanwezig bij Coppelmans Helmond met een loterij die ten behoeve is van bewoners en personeel van hospice Valkenhage, het  Zorghotel en woonzorgcentrum Savant Alphonsus. De bedoeling is om met een heleboel lekkers en kleine kadotjes de mensen daar te verrassen met de feestdagen. En ook hier is weer een leuke actie vur bedacht. Ge kunt gewoon zelf iets leuks of lekkers kopen, dat pak je mooi in, zet erop of het voor een man of vrouw is en lever het in bij de kassa van Coppelmans Helmond.

Dingen waar ik dan aan denk zijn bonbons, klein flesje parfum, flesje advocaat,  laat je fantasie los want er zijn zoveul leuke kleine cadeautjes.

En als je op zoek bent naar speelgoed voor Sinterklaas zou ik zeker eens bij Stichting Lief binnenlopen in Mierlo-Hout, Calsstraat 2 Helmond. Ik was er vurige week omdat ik alles voor dit column wou weten en ging naar huis met een heleboel veilig babyspeelgoed voor 4,50 euro waar ons hundje Kate dol op is. Er  ligt echt prachtig speelgoed vaak nieuw op nieuwe gebruikers te wachten en vur hele kleine bedragen. Ook kunnen ze je daar eens haarfijn vertellen over de toverwens of het ouderencadeautje. Mijn pakje lig inmiddels hier ingepakt en klaar om af te geven bij Coppelmans, want ik vind dit een super mooi initiatief en ik ga zeker de toverwens  in de gaten houden.

Tegen heel Helmond wil ik zeggen:

DOESLIEF

Geven is zoveel leuker als krijgen.

Tot volgende week

Fijn weekend


Dit nieuwsbericht is 800 keer bekeken

X
X