Ons Marij vertelt: Dierenambulance/-asiel heeft jou nodig

Ons Marij vertelt: Dierenambulance/-asiel heeft jou nodig
Gepubliceerd op: 29 juli 2021 9:22

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Vurige week was ik op bezuuk bij dierenambulance/-asiel Helmond. Ik lees vaak op hun Facebook dat ze naar gastgezinnen vur nestjes kittens zoeken en daar wou ik alles van weten. Niet te geleuven, ik schrok ervan, meer dan 300 kittens zitten er in Helmond en er komen nog elke dag nestjes bij. Er zijn echt gastgezinnen die 4 nestjes hebben, omdat er een gigantisch tekort is aan gastouders. Voel jij je geroepen om ze te helpen, dan laat dat weten, telefoonnummer en adres op het einde van deze column.

Heb je zelf dieren, dan moeten deze wel alle entingen hebben gehad, wil je in aanmerking komen om gastgezin te zijn. Wil je een kitten adopteren, bende ook heel welkom. Er zijn er genoeg en er zitten hele mooie bij. Kijk maar eens naar men foto, en ze zijn toch zo lief. Ik heb er lekker mee geknuffeld.

Op het moment heeft zowel de ambulance als het asiel echt een tekort aan vrijwilligers op allerlei vlakken. Zo zijn ze op zuuk naar centralisten, wat doen die? Ze nemen de telefoon aan, sturen de ambulances aan, registreren vermiste en gevonden dieren en ontvangen gasten. Heel dringend zijn ze op zoek naar een nachtcentralist, die dit werk vanuit eigen huis doet, maar dan ‘s nachts. Ook chauffeurs en bijrijders komen ze flink te kort, net zoals mensen in het asiel voor het verzorgen van de dieren en hun verblijven. Kortom, ze hebben heel veul vrijwilligers nodig op dit moment.


Een groot applaus vur alle vrijwilligers die bij de dierenambulance en -asiel werken, wat doede gullie mooi werk. Maar ook een applaus vur al die lieve mensen die op dieren passen, waarvan de baasjes op vakantie gaan, want gelukkig zijn er nog heel veul mensen die echt van hun dieren houden. Ze zorgen dat er goed voor hun dieren gezorgd wordt, terwijl ze zelf vakantie vieren. Zo moet het ook wat mij betreft. Want als mij dan verteld wordt dat er een grote waterschildpad uit de vijver van het Hortensiapark gevist wordt, krommen mijn tenen. Voor de medewerkers op de ambulance is dit gewoon, schildpadden zwemmen in het kanaal en in vijvers waar ze gedumpt worden als ze te groot worden of niet meer leuk zijn. Da kén toch echt niet.

Mensen moeten eerst eens nadenken als ze een huisdier aanschaffen. Die koopte niet vur even, maar voor hun hele leven. Een puppy, kitten, klein konijntje, cavia of klein schildpadje is heel leuk, maar het wordt allemaal groter. Voor sommige mensen is het dan ineens minder leuk. Ze worden ziek, er zijn kosten aan verbonden, ze moeten eten, ze moeten ondergebracht worden met vakanties en daar moete allemaal rekening mee houden voordat je ze koopt. Jammer genoeg wordt dat niet altijd gedaan en daarom is het fantastisch dat het dierenasiel er is.

Voor informatie over vrijwilligerswerk en een dier adopteren hier de gegevens.
Dierenambulance & Dierenasiel Helmond, Grasbeemd 17 in Helmond, tel 0492 - 513 971

Wordt vrijwilliger ze hebben je hard nodig.
Fijn weekend tot volgende week,

Ons Marij vertelt: Dierenambulance/-asiel heeft jou nodig

Dit nieuwsbericht is 598 keer bekeken