Ons Marij vertelt: De Zonnebloem heeft feest

Ons Marij vertelt: De Zonnebloem heeft feest
Gepubliceerd op: 3 maart 2022 9:22

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Yesss, het jubileumfeest 40 jaar Zonnebloem afdeling centrum kon eindelijk doorgaan vorige week vrijdag. Ik was van de partij, een superleuke middag met een 16 vrijwilligers en een 60 gasten. Wethouder Van Dijk kwam op bezoek om vrijwilligster Mia van de Zande de vrijwilligerspenning te overhandigen, omdat ze 25 jaar vrijwilliger is bij de Zonnebloem. Hoe geweldig is dat. Van Dijk maakt een leuk praatje en zorgde met zijn aanwezigheid dat deze middag nog specialer werd als hij al was.

De Zonnebloem is een op-en-top vrijwilligersorganisatie en wordt hullemaal door vrijwilligers bestuurd. Dat geldt voor de plaatselijke en regionale afdelingen van de Zonnebloem. Maar ook voor het landelijke bestuur. Ik denk dat elke Nederlander deze stichting wel kent.

Afdeling centrum bestaat 40 jaar, wat dus groots werd gevierd in De Fonkel. Er was nog ff paniek bij de organisatie, omdat een dag voor het feest de muziek af moest zeggen vanwege corona. Maar Rose-Marie Rossou, de regelmiep van deze afdeling ging op zoek en was superblij dat de Vrolijke 5, een muziekensemble uit Mariahout gelijk zorgde dat er toch muziek was, hoe lief is dat. En het was keigezellige, vrolijke muziek waar vaak uit volle borst werd meegezongen, ook ik kende bijna alle liedjes.

Het was al een gezellige boel als ik binnenkom. We krijgen koffie, thee en een heerlijk klein gebakje speciaal voor hun gemaakt. Een openingswoord van de voorzitter. Ik zit aan een tafel met gezellige dames die heel blij zijn met de uitjes van de Zonnebloem. Wat me gelijk opvalt, bijna niemand zit op zun telefoon. Een rondvraag aan men tafel levert ook op dat bijna niemand een mobiel heeft… Mijn buurvrouw gelukkig wel. Ik excuseer me dat ik wel op men telefoon zit, want aantekeningen maak je tegenwoordig ook op je telefoon. Da ik gelijk ff men mail, men WhatsApp en men FB kijk, zeg ik er maar niet bij. Ook mogen we allemaal aanschuiven aan een heerlijk Chinees buffet. De vrijwilligers zorgen dat het niemand aan iets ontbreekt, ik zie alle mensen die aanwezig zijn zo genieten. Alles doen de dames van de Zonnebloem om de medemens te helpen. Geven is hun motto, wat een fantastische groep vrijwilligers.

Nieuwe gasten zijn zeker welkom. Ze moeten wel nog zelfstandig wonen, dus niet in een verzorgingstehuis. Elke maand proberen ze een activiteit te organiseren, ook nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Carnaval, Pasen, kerst, een reisje met de bus en een museum in Helmond zijn terugkerende activiteiten. Ook huisbezoeken voor mensen die geen activiteiten kunnen bezoeken, behoren tot hun pakket.

Ik heb weer heel veel keimooie, lieve, behulpzame Helmonders ontmoet, das een ding wa zeker is. Bedankt vur de keiskônne middag en da ik erbij mog zijn. Als jullie me weer nodig hebben, hoor ik het wel. Ik maak graag een paar uurtjes vrij vur deze prachtige stichting. Een groot applaus voor alle vrijwilligers.

Fijn weekend iedereen.

Ons Marij vertelt: De Zonnebloem heeft feest

Dit nieuwsbericht is 384 keer bekeken

X
X