Ons Marij Vertelt: De P.C. Hooftstraat van Helmond

Gepubliceerd op: 10 oktober 2019 9:23
Gewijzigd op: 10 oktober 2019 9:28

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Het is wa men betreft fijn winkelen in Helmond. Een van mijn favoriete stukskes Helmond centrum is absoluut de Steenweg. Ik noem da ook wel is de P.C. Hooftstraat van Helmond.

Ge vindt er geweldig skône winkels die echt de moeite waard zijn en waar veul mensen tot de brug lopen in de Veestraat en dan terug, loop ik er altijd overheen om de Steenweg mee te pakken. Vaak parkeer ik ook in de buurt van de Steenweg en benader de stad van die kant af. Zouden meer mensen eens moeten doen.

Want wa hebben we hier toch pareltjes van winkels zitten. En nee niet allemaal kei duur er zit echt van alles. Wa ik ook fijn vind, is unne kei fénne slager en bakker. Er zit trouwens unne echte hofleverancier in dit mooie straatje die ik ff wil benoemen. Afgelopen september hebben ze bij van Oorschot schoenen het predicaat hofleverancier ontvangen omdat dit mooie familie bedrijf vorig jaar 100 jaar bestond. Ik vind dit een super winkel, vanuit heel Brabant komen ze naar deze mooie winkel. Dat doen ze trouwens wel vur meer winkels op de Steenweg.

Men favoriete merk hebben ze bij van Oorschot en ik vind het echt een schoenen walhalla.

Alleen vur deze winkel moete al de brug overgaan. Nog een paar favorieten van men zijn Marjo lingerie, ons Stacey heeft een keer voor hun modeshow gelopen (speciaal voor mensen met een beperking) bij de Truckersday Stiphout. Daar deden ze aan mee en dan kunde wa men betreft al nie veul fout doen als je hier je medewerking aan verleent. Kei mooie lingerie en nachtkleding. Pim Jagers herenmode vind ik unne echte heren snoepwinkel waar ik vur menne meens altijd wel iets zie.

En wa dachte van Decorieur vur als ge mooie apparte unieke woonaccessoires zuukt dan bende daar aan het juiste adres. Ik mag ook Highlands niet vergeten, een kei mooie dames- en heren mode zaak met mooie merken waar je je snel thuis voelt en altijd slaagt. Ook voor de kleinere beurs zitten er leuke winkels op de steenweg mijn column is te kort om ze allemaal te benoemen. Ge moet gewoon zelf maar is gaan kijken. Het mooie vind ik dat er in dit stukske Helmond geen grote winkelketens zitten. Ik hou van deze unieke winkels die tekenend zijn vur Helmond en die je alleen maar hier in ons Helmond vindt.

Ik kan het iedereen aanraden om eens over de brug te lopen of om een keer vanaf de Steenweg te starten. Natuurlijk kunde vur een lekker kopke koffie mee gebak of een lekker broodje ook op de Steenweg terecht. Leuke horeca zit er zeker ook.

Tot ziens op de P.C. Hooftstraat in ons eigen Helmond de Steenweg

Fijn weekend tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 962 keer bekeken

X
X