Ons Marij Vertelt: De jeugd heeft de toekomst

Gepubliceerd op: 5 december 2019 9:43
Gewijzigd op: 5 december 2019 10:19

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Ik ben altijd gecharmeerd van vrijwilligers of mensen die zich ergens voor inzetten, maar vural als dat ook nog eens jongeren zijn. Afgelopen vrijdag mocht ik met een bijzondere groep jongens op pad in de leeftijd van 10 tot 16 jaar, met hun begeleiders.

Het waren spelleiders en scheidsrechters bij voetbalclub Roodwit ’62. Deze club heeft als eerste in de regio het Arag certificaat gekregen wat echt heel erg bijzonder is. Er zijn ook al jongens van deze groep gescout door de KNVB en die fluiten nu in het talenteam van de KNVB. We weten allemaal dat zonder unne scheidsrechter er ginne wedstrijd gespeeld kan worden en da unne scheidsrechter gin gemakkelijk baantje hed weten we ook. Want ge doet het bijna nooit goed, al da commentaar langs de zijkant moete toch echt wel tegen kunnen.

Dus super mooi dat deze club nog een grote groep jongeren heeft die (goed) worden opgeleid tot scheids. En het mooiste is dat door de doorstroming naar de KNVB er plaatsen vrij zijn gekomen zodat er zich jongens en meisjes  aan kunnen melden om zich bij deze geweldige groep  te voegen, neem daarvoor contact op met John Quigley van Roodwit’62 via email jeugdscheidsrechters@roodwit62.nl.

Ook hun GROTE broer aan dun overkant van het knaal was dit mooie resultaat niet ontgaan: Helmond sport. Algemeen directeur Leon Vlemmings nam contact op met de begeleiding en nodigde de gehele groep uit om een wedstrijd bij te wonen. En ik mog mee, dun bofkont da ik ben. Ik heb een zwak voor dit soort jeugd die zo betrokken zijn en zich inzetten voor hun clubke. Ook wil ik de begeleiding van deze jongens in de schijnwerpers zetten want die hebben er heel veul uren ingestopt om dit resultaat te verkrijgen. John Quigley en Ruud Bressers met hun team. Het is een traject van 2 jaar geweest dat ze hier naar toe hebben gewerkt wat heel wat kruim heeft gekost, ,aar het resultaat mag er zijn. Geen andere club in Helmond en omstreken heeft dit certificaat.

We werden ontvangen in de business ruimte bij HS door Antoine Beije en die complimenteerde de jongens en hun begeleiding vur het behalen van dit bijzondere resultaat en vertelde het verdere programma van dun avond. Als klap op de vuurpijl kreeg iedereen de zeer gewilde rooie Hoodie van “Heel Helmond Sport”. We kregen een drankje en gingen de wedstrijd op de eretribune bekijken. Met gelukkig de kachel aan (vur men). In de pauze mochten we het veld op om samen met directeur Leon vlemmings een foto te maken en de stadion omroeper  vertelde wat dit clubke behaald had en feliciteerde de hele bubs.

Na afloop heb ik met de begeleiding nog een drankje gedaan en daarna ging iedereen met een big smile naar huis.

Wat was het gaaf dat Helmond sport dit geregeld had. Dit heet nou verbinden dit is nou Heel Helmond sport op zijn best. Betrokkenheid bij iedereen, de prof en de amateur op elk gebied van sport. Daar word ik warm van, ik heb gezien hoe deze jongens genoten van deze avond voor hun was het echt bijzonder. En tja het was jammer van de uitslag (wou er eigenlijk niks van zeggen).

Hoofd omhoog mannen van Helmond Sport en op naar de volgende wedstrijd, veul succes.

En de Roodwitters krijgen een dikke chapeau. Ik ben trots op jullie en zorg dat jullie in 2024 de verlenging van het ARAG weer behalen. Maar daar ben ik niks bang veur.

Ik heb een TOP avond gehad.

En: de kerstboom mag nou gezet worden.

Fijn weekend.


Dit nieuwsbericht is 881 keer bekeken

X
X