Ons Marij Vertelt: Chef-kok en Gluren bij de buren.

Gepubliceerd op: 13 februari 2020 9:00
Gewijzigd op: 12 februari 2020 14:39

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Misschien witte gullie da nog nie, maar ik ken aardig lekker koken, volgens de gene waar ik elke dag vur kook. Ik ben niet vaak van de recepten. Ik doe zo maar wat, op goed gevoel meng ik ingrediënten en flans ik wa in elkaar wat dan kei lekker blijkt te zijn.

Pasgeleden stond er op Facebook een prijsvraag van Lunchcafé de Bieb (in de bibliotheek): wie kan een lekkere burger verzinnen die nog niet op de kaart staat? Ik heb dus gelijk mee gedaan met twee varianten die ik vaak zelf maak. En wa denkte? Ik heb gewonnen mee menne Tortilla burger en afgelopen week ben ik hem dus weesten pruuven samen met drie vriendinnen.

O mijn god: wat is hij lekker! De, prijs die ik gewonnen had, is dat de burger op de kaart van het café komt te staan, wat een eer vind ik dat. Tis niet dat de Rozario zich zorgen moet maken, neeje. Unne sterren kok zal ik nooit niet worden. Maar ik ben zo trots as unne pauw en kek maar is op de foto (die genomen is in het lunch café)  hoe lekker hij eruit ziet. Mochte hem eens willen pruuven dan moete dus naar lunch café de Bieb vur de “tortilla burger.”

Ik denk trouwens as ge zegt, de hamburger van ons Marij, da ze het ook wel weten. Een aanrader wa men betreft.

Dan ben ik afgelopen weekend ook weesten gluuren bij de buren. Alleen de naam al, ik ben kei naaiskierig, dus gluren bij de buren is echt iets vur men. Wat een geweldig mooi initiatief vond ik het. Op 49 locaties in Helmond zaten muzikanten of een andere act. Ik had twee locaties uitgezocht om te bezuuken waar ik voor mijn column ook al was geweest. Nei Skoen in Mierlo-Hout heb ik als eerste bezocht. Daar zat de Recovery band (allemaal mensen die bij Nei Skoen komen) die leuke mooie nummers speelde. Ook was er een aparte dichter die zo ter plekke van alles verzon wat zo leuk was. Met zijn alle hebben we Suzy Q gezongen, maar er was ook een speciaal Helmonds lied wat werd gespeeld. Dit nummer willen ze op gaan nemen. Als ik bij Nei Skoen binnen kom voel ik me toch altijd zo welkom. Hier mag iedereen zichzelf zijn. Na afloop lekker thee met eigen gemaakt gebak.

De tweede locatie was Thuis bij Mientje. Bij binnenkomst herkende ik heel wat gezichten die hier vrijwilligers werk doen. Als ik zelf straks oud en eenzaam ben, wordt dit mijn dagbesteding. Ook hier was het gluren en er zat een mondharmonica band. Er zat een groep van 12 ouderen die net geluncht hadden. Dit is een nieuw project op zondagmiddag waar eenzame ouderen zondags ‘s-middags kunnen komen lunchen voor € 2,50 per persoon. Het was er kei gezellig en ze zaten gezellig met elkaar te buurten. Er kunnen 16 ouderen terecht om te lunchen, een keer in de twee weken, en er zijn nog enkele plekken vrij.

Het trio speelde van alles, van EL Passo tot Tulpen uit Amsterdam, wat uit volle borst werd meegezongen door iedereen. Een en al gezelligheid. Ook hier weer thee op met iets lekkers en met heel wat oudjes gezellig zitten buurten. Wat is dit toch een super mooi project.

Gluren bij de buren, ik vond het geweldig en voor herhaling vatbaar.

Iedereen een fijn weekend.
Tot volgende week.
En dan hebben we het natuurlijk over carnaval!


Dit nieuwsbericht is 710 keer bekeken

X
X