Ons Marij vertelt: Carnaval 2021: we waren thois

Ons Marij vertelt
Gepubliceerd op: 18 februari 2021 9:04

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Hullemaal aanders als aanders mar toch hebben wij carnaval gevierd, gullie ook? Gewoon thois, de huiskamer was versierd; een staantafel erin en we konden los. We hebben vrijdags afgetrapt mee 3 uurkus vuraf van Omroep Brabant zoals aaltij. 3 uur lang gezellige muziek, en zelfs polonaise mee zun driekus gelopen. De buren liepen in een twee persoonspolonaise langs het raam buiten mee een drankje te zwaaien naar ons, hoe leuk.


Ge moet er toch iets van maken en da hebben gelukkig best veul meensen gedaan. We hadden ook onder een deken kunnen gaan liggen janken maar dat zit niet in ons. Ook de kei stond dees jaar in de huiskamer bij ons, virtueel natuurlijk. Verschillende carnavalsverenigingen hadden zo hun best gedaan om toch een leuk programma te maken, we hebben meegedaan aan unne muziekbingo en op zaterdagavond en zondagavond gekeken naar de Houtse Kluppels, naar het Kluppelcafé, we hebben unne miniatuur optocht gezien. Er was best veul leuks georganiseerd. Natuurlijk  hadde wij ook veul liever gecarnavald zoals aanders. Mar wè nie kan, dè kan nie. Ik vin het echt leuk da best veul meensen in deze situatie er toch het beste van hebben gemaakt.


As ge nou denkt wie is da vrouwke op de foto mee da donkere haar, ja da ben ik mee men uitgroei-gekleurde haar. Ik kan er mar nie aan wennen, eigenlijk wou ik nie eens op de foto. Maar twas carnaval dus oké dan mar. We meugen hopen dat volgend jaar carnaval wir normaal gevierd kan worden. Inmiddels is de sneeuw ook wir verdwenen en wordt het dees weekend maar liefst 15 graden. Nie te geleuven toch. Vurige week zondag schaatsen en dit weekend in oe korte broek in de tuin werken. Da kan alleen mar in Nederland.


Fén weekend iedereen. 
Geniet van het goeie weer. 
Tot volgende week. 

Ons Marij vertelt

Dit nieuwsbericht is 395 keer bekeken

X
X