Ons Marij Vertelt: Burgemeester Geukerspark

Gepubliceerd op: 23 juni 2020 8:00
Gewijzigd op: 25 juni 2020 9:11

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Afgelopen week ben ik natuurlijk ook weesten kijken naar onze nieuwste aanwinst in Helmond. Een prachtig groen park midden in ons centrum, een verrijking van de stad wat men betreft. En natuurlijk moet het ook nog allemaal een bietje groeien, maar het is nu al echt prachtig geworden.

Ik vind het echt kei kei skôn. Er werd ook al gepicknickt door mensen toen wij er waren.

Ik ben er echt een tijdje geweest, samen met onze hundjes Kate en Maddi. De kinderen waren in het water aan het speulen, want het was prachtig weer. Veel verschillende bloemen, mooie bomen. Echt kei skon. Oma, opa, jeugd, kleine kinderen ge komt er van alles tegen.

Waar andere steden alles rondom het centrum volproppen met bouw, hebben wij een prachtig park gekregen. De omgeving van dat park is ook kei mooi zo ziede die kaai mooie muurschildering, ben ik echt fan van, op de bibliotheek en de leuke kubuswoningen en het ligt langs het knaal. Ik vind het een stukje Helmond geworden met de wow factor, er komt nog een paviljoen met restaurant (De Beren) en een kei skone speeltuin. Echt leuk om er een middagje heen te gaan en de hondjes meugen er ook komen als je wel maar opruimt als ze iets achterlaten.

Wat bijzonder is, is dat ze een stukje van de oude AA naar boven hebben gehaald voor de waterpartij die slingerend door het park heen loopt. In het water ziede een waterpomp en bruggetjes een scheprad en nog veul meer, echt leuk voor kinderen. En eerlijk gezegd heb ik ook gepompt en gedraaid om water naar boven te krijgen. Ge kunt er ook leuk joggen, ge komt er stenen tegen waar allerlei sportieve opdrachtjes opstaan. Wij hebben gewoon gewandeld met de hundjes en onze ogen uitgekeken.

Ik rij vaker met de hundjes ergens heen om te wandelen en dit komt absoluut op het lijstje erbij. Het sluit mooi aan bij de horeca op het havenplein wat ge dan leuk kunt combineren met een hapje of een drankje. Absoluut de moeite om binnenkort eens te bezoeken.

Dit is echt weer Helmond op zijn best, wat krijgen we toch een mooie mooie stad.

Ook komen er nog woningen (appartementen) te staan. Waar ken ik me inschrijven? Wat een TOP locatie om te wonen

Nog een weetje het park is vernoemd naar Jacques Geukers, die burgemeester van Helmond was van 1966 tot 1986. Ik heb even moeten googelen want ik woon hier pas 19 jaar en kende hem niet. Maar ik snap nu heel goed dat dit mooie park deze naam heeft gekregen. Hij leefde voor de  stad en voor de Helmonders. Heeft veul goeds vur Helmond gedaan. Wat zal zijn familie trots zijn op dit mooie park wat zijn naam heeft gekregen.

Zo blijft zijn naam voor altijd verbonden aan Helmond.

Wij zijn een prachtig park rijker en in deze tijd waar veul Helmonders niet op vakantie gaan (zoals ik) hebben wij een geweldig mooi (recreatie)park gekregen. Breng eens een bezoekje en ga zelf eens kijken hoe mooi het is geworden. Combineer het met de zaterdagse mert of een winkel momentje. Neem een drankje of een hapje want de middenstand en de Horeca heeft het nog steeds moeilijk.

P.S. De winnaar van het Helmonds vakantie boek is geworden Gerda Bor-Rovers

Iedereen een fijn weekend

Tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 614 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X