Ons Marij Vertelt: Burendag

Gepubliceerd op: 3 oktober 2019 9:12

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Rijpelberg, Voorpagina

Afgelopen zaterdag was het weer nationale Burendag. Dees jaar hadden wij bij ons Bouvignehofje in de Rijpelberg een echt buurtfeest. De jongere nieuwe bewoners hadden het op zich genomen en kwamen met het voorstel unne BBQ te organiseren.

De burendag is door Douwe Egberts en het Oranje Fonds in het leven geroepen het is unne dag om samen iets leuks te ondernemen. Buurten worden veiliger en socialer als buren elkaar ontmoeten en iets beter leren kennen. Daar zit wel wa in, men wat men betreft.

De afgelopen jaren hadden wij dus ginne burendag meer gehad en kende ik heel veul mensen in ons hofke niet.

Er zijn veel jonge gezinnen komen wonen en wij heuren een bietje bij de bejaarde dus dan is aansluiting niet zo vlug. Wij houden wel van een bietje gezelligheid en leven in de brouwerij dus wij hadden ons natuurlijk opgegeven. Er werden zaterdag twee grote tenten opgebouwd op ons veldje wat in het midden van ons hofke ligt. En vanaf 5 uur was iedereen welkom iedereen had zunne eigen drank bij. Ik woon hier 18 jaar en Andre al vanaf het begin volgens men 32 jaar. Gelukkig kennen we ook wel mensen die er ook al lang wonen en menne favoriet Hanneke gaat ons hofke verlaten dus in men ogen was het ook een soort afscheidsfeestje van Hanneke en Jan.

Wa was het toch gezellig en wa heb ik toch leuke nieuwe mensen leren kennen. Als mensen dan zeggen och gij bent ons Marij van de krant woonde gij hier ook in het hofke dan witte da zonne buren dag soms echt wel eens nodig is om elkaar toch wa beter te leren kennen. Dun BBQ was kei lekker er werd goed gegeten, we hadden kei gezellige muziek wa men betreft want degene die vur de muziek zorgde was heel gecharmeerd van Nederlandstalig en dan zitten wij op 1 lijn. As er dan wa alcohol is gedronken, begint de buurtkaraoke.

En OMG wa hebben wij talenten in ons hofke Tom Jones, Adele en Anouk het kwam allemaal vurbij. De jeugd zong Snollebollekes. Dus mochten er scouts dees column lezen: ge moet mar is naar het volgende buurtfeest komen. Het bleef nog lang gezellig in ons hofke en van geluidsoverlast hadden we gin last, want de miste waren aanwezig. Het was allemaal super goed georganiseerd waarvoor ik de organisatie heel erg wil bedanken.

Wij hebben ontzettend genoten en een top avond gehad. Van men meude elk jaar wel zonne burendag organiseren. Ik ben weer van alles op de hoogte in ons hofke en heb leuke nieuwe mensen leren kennen en heb ook mensen leren kennen die hier al kei lang wonen en die we toch nog nooit gezien hadden. We hebben kei lekkere Poolse hapjes gegeten die de nieuwe Poolse bewoners hadden gemaakt. Hoe lief is dat en ik heb afscheid kunnen nemen van ons Hanneke en Jan die richting centrum hun oude dag gaan doorbrengen in een prachtig nieuw appartement.

Heel stiekum ben ik daar een bietje jaloers op want da zou ik ook graag willen. Op loopafstand van de stad lekt men heerlijk wonen, maar ik ben getrouwd mee iemand de ge hier niet weg krijgt vanwege de voetbalclub die op 10 meter afstand zit. Ik hoop stiekeum dat de gemeente ooit een bouwplan hed vur op de parkeerplaats van een appartementencomplex dan zou Andre wel 10 meter willen verhuizen, maar da plan zal er wel nie zijn. Dus de komende jaren zullen wij nog wel in dees hofke blijven wonen

En mee elk jaar zon leuk feest en al die leuke mensen is da trouwens ook geen straf

Nogmaals bedankt voor dit leuke feest een aanrader vur alle buurten zon feestje.

Vur iedereen een fijn weekend

Tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 744 keer bekeken

X
X