Ons Marij Vertelt: Boitegewóón

Gepubliceerd op: 28 februari 2019 9:15
Gewijzigd op: 28 februari 2019 9:18

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Jaja ik heb er Boitegewóón veul zin in: Carnaval 2019! Vur men toch wel een van de leukste feestjes van het jaar en dees weekend is het eindelijk weer zover! De kielen en de gekke pekskes zijn weer uit de Carnavalsdoos en hangen weer kloar vur alle fisjes die ik gepland heb vur dees dagen.

Ik begin een vrijdag al mee het meest gewilde fisje van Brabant waar bijna iedereen wel heen wil.

Ge kunt  bijna niet aan kaartjes komen das nogal een gedoe. Ge moet ze winnen of toegewezen krijgen. Jaja , ik ben erbij dees jaor… 3 uurkus vuraf van Omroep Brabant. Te zien vrijdagmiddag op TV van live 3 uur tot 6 uur. Ik ken echt mensen die 200 keer gebeld hebben naar Omroep brabant met prijsvragen en er niet deur zijn gekomen en gin kaartjes hebben. Da vink wel erg sneu.

Maar ik heb ze, jippieee! vurig jaar was ik er niet bij, maar ik vin het ook geweldig om vur de TV te kijken. Maar meemaken is toch wel super, en dees jaar mag menne André vur het irst van zun leven er heen, dun bofkont. Vruuger moesten de mensen in de rij gaan staan ‘smergens om 7 uur al, vur kaartjes vur het evenement van de carnaval, 3 uurkus vuraf, eigenlijk blijf ik da nog het eerlijkste vinden. Maar ik heb ze dees jaar gelukkig. Zaterdag zijn we bij Betty en Jordy in het café van Fijnfisjenie ook live te zien bij Omroep Brabant. Daar gaan we al naartoe vanaf het begin dat da is, toen waren we er mee een paar meensen. Tegenwoordig is het 4 dagen volle bak. Maar dat is ook een van de hoogtepunten van de Carnaval vur ons, echt kaai gezellig daar. Ik ben ook fan van de Gebroeders Rossig mee de carnaval en die zijn er dan ook. Een zondagmiddag breng ik deur bij de Kersepitten in Mierlo waar de bier glazen hoog de lucht in gaan op het Festival der Liebe, waar Natasja Poels haar vertolking geeft van Liesl von Possenhofen, gullie wilt niet weten hoe leuk dat is.

Als ik dan nog fut heb, dan rij ik ‘s avonds naar Oosterhout waar menne echte favoriete artiest komt zingen: Wesly Bronkhorst. Een maandag avond zijn we weer bij de Kersepitten te vinden. Dan komt onze vriend Stef Ekkel zingen en de band Anderkovver die echt alles zingen. Een dinsdag sluit ik onze Carnaval af bij  André zijn stamkroeg: de kantine van voetbal vereniging  Rood-wit 62 een thuiswedstrijd vur ons want das mar 10 meter lopen. Al die dagen drink ik ginne druppel alcohol. Ik ben overal de BOB en heb het grootste plezier gewoon mee een colaatje light. Ik wens iedereen echt Boitegewóón veul plezier deze carnaval , vur degene die thuisblijven op de TV kunde dun hille dag gezellig meekijken. Nie te zat en ginne ruzie maken. Gewoon lief zijn vur elkaar en met elkaar een gezellig fisje maken. Dan ben ik Boitegewóón trots op jullie.

Veul plezier allemaal en tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 403 keer bekeken

X
X