Ons Marij Vertelt: Bob de schoenmaker gaat mee pensioen

Gepubliceerd op: 16 maart 2023 10:34

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Bob is een begrip in Helmond, omdat hij al zolang schoenmaker is. Bob is nie zomaar unne schoenmaker, maar echt intje die alles kan en da heb ik in de jaren da ik hier woon (22 jaar) zelf vaak ondervonden.

In het centrum van Helmond begon hij in 1987 in de schoenmakerij van zijn zwager in de Elzaspassage. Maar hij wou iets voor zichzelf en in 1992 kwam die kans en kon hij in Brouwhorst helemaal voor zichzelf beginnen. Ik denk dat de hele Rijpelberg en Brouwhuis hem wel kent en ver erbuiten. Bob is unne fijne, rustige meens en weet overal een oplossing voor. Vur men hed ie heel wat zooltjes en hakken gezet, maar ook sleutels gemaakt (die altijd pasten). Bob is een vakman, vraag nie hoe hij het doet, maar hij kan het.

Men favoriete suède laarsjes van dees jaar hadden een heel grote vetplek, ik kreeg het niet eraf. Van alles geprobeerd, men laarsjes konden weg. Ik dacht, menne leste hoop is Bob de schoenmaker. 14 dagen later had ik 2 prachtige laarsjes net nieuw, wa was ik blij. Inmiddels heb ik er alweer olijfolie op gemorst (ja ik ben unne dabbert) en heb ik weer een vetplek. Ik heb nou zelf 14 dagen geborsteld, gestoomd en gepoetst, maar niks gin resultaat. 

Annemieke zijn vrouw werkt mee in de winkel en is Bob zijn steun en toeverlaat. Zonder haar was het absoluut minder leuk geweest al die jaren, zegt Bob. Hun laatste dag is 1 april (das gin grap). Dus wilde Bob en Annemieke nog een keerke zien in hunne winkel, moete vur 1 april de winkel inlopen. Da vinden ze leuk, da weet ik zeker.

Wat zullen jullie gemist worden op dat pleintje, dat weet ik zeker. Door men in ieder geval wel. Ik denk da ik toch nog maar effe mijn laarsjes breng met vetplek, dat is dan het allerlaatste klusje wat Bob voor mij gaat doen.

Bob wil alle klanten van de afgelopen jaren bedanken voor de goede, fijne jaren en wij wensen Bob en Annemieke het allerbeste. Het ga jullie goed, ga genieten van jullie welverdiende pensioen, de kleinkinderen, de klusjes en de goede dingen van het leven. 

Fijn weekend.

Houdoe 


Dit nieuwsbericht is 810 keer bekeken