Ons Marij Vertelt: Bewegen in water 55+

Gepubliceerd op: 12 januari 2023 11:01

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Met het oog op de goeie voornemens meer te gaan bewegen ben ik hier op bezuuk geweest en heb gezellig meegedaan. Bewegen in heerlijk warm water in het doelgroepenbad (30 graden) in zwembad de Wisse, speciaal voor ouderen (55+). Ik vond het heel erg leuk, een echte aanrader. Het is een les op passende muziek, waarbij er in groepsverband oefeningen worden gedaan. Het is gezond, het is zo goed als blessurevrij en het is sociaal.

Zie het als een leuk uitje waarbij ge lekker kunt bewegen en ook nog eens werk maakt van je (sociale) gezondheid. 

Ik kwam binnen en de groep voor mijn les was nog bezig. Gezelluge muziek klinkt er uit de boxen en er word gezellig meegezongen. Vanuit de LEVgroep wordt dit zwemmen geregeld en Fieke van Griensven (Boekhorst) geeft deze lessen. Dit doet ze al meer dan 20 jaar. Een leuke, vrolijke, enthousiaste dame is Fieke, die op een vriendelijke manier iedereen hard aan het werk zet. Ook is Fieke niet de eerste de beste, want ze heeft op hockeygebied een hele grote cv, ze is een voormalig Nederlands elftal-hockeyster en speelde 116 officiële interlands (128 doelpunten) voor de Nederlandse hockeyploeg. We zijn dus in goede handen, das een ding wat zeker is.

Op maandag en vrijdag heeft Fieke 12 groepen die ze les geeft, een lesje duurt 50 minuten.

De jongste is 55 en de oudste 93. Ik pas er dus prima in met mijn 62 jaar. Een groep is ongeveer 20 personen. Fieke voelt feilloos aan wat we nodig hebben en kunnen om fit te worden. Ze kent iedereen en zingt zelf ook mee met de leuke muziek.

Je vult trouwens een formulier in bij de eerste les, zodat ze alle gegevens van je hebben. Huisarts, noodnummer, zodat mocht er iets gebeuren, ze meteen actie kunnen ondernemen. Heel goed over nagedacht met deze leeftijdsgroep. Je betaalt een klein bedrag (voor de materialen en koffie) aan de vereniging en de normale entree van het zwembad. 4 keer per jaar drinken ze gezamenlijk koffie en in de schoolvakanties is het geen zwemmen.

Het is hier trouwens lekker warm en het water heeft een heerlijke tempratuur, gelukkig kan dit nog steeds. Inmiddels hoor ik André van Duin uit de boxen komen ‘Als de zon schijnt’, terwijl er hard wordt gewerkt om de spieren soepel te houden door de dames en heren.

Natuurlijk doe ik zelf een lesje mee en in het water kunde bijna alles makkelijker als op het droge merk ik wel, er wordt goed op me gelet en ik word ook gecorrigeerd als ik het niet goed doe, maar het is dan ook menne irste keer. De les zweept wat op en er wordt getwist in het water op Chubby Checker.

En dan voordat ik er erg in heb is de tijd omgevlogen en doen we de laatste oefening, wat een leuke manier van bewegen als je wat ouder bent. Er wordt ons een fijn weekend gewenst en we gaan fit huiswaarts. Wenne leuke vrijdagmorgen vond ik dit.

Fieke wil via deze weg ook de vrijwilligers bedanken, want zonder hen zou dit niet kunnen. 27 vrijwilligers die samen zorgen dat al deze ouderen in beweging blijven. Wil jij informatie of eens een proeflesje meedoen, dat kan. Neem dan contact op met mevrouw Mollemans, telefoon 0492 – 771 444.

Bedankt Fieke dat ik met jullie mee mog doen. En iedereen bedankt voor deze leuke zwembadfoto bij men column. 

Fijn weekend. Houdoe 


Dit nieuwsbericht is 371 keer bekeken