Ons Marij Vertelt: Berenjacht en soep voor helden

Gepubliceerd op: 2 april 2020 9:13

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Er komen de afgelopen weken zoveel mooie initiatieven langs op de social media. Wat ik erg leuk vind, is de Berenjacht. Bij men staan ook drie beren voor het raam. Ik sta op een plattegrondje van de Rijpelberg dat er bij ons beren te zien zijn. De afgelopen dagen kwamen er ouders langs gelopen met kinderen om al die beren te bewonderen en dan kunnen de kinderen een soort berenstempel met hun naam, die ze gekleurd hebben, bij ons in de brievenbus doen. En warempel er liggen echt zo mee en dan stempels met de namen van de kinderen erop in onze brievenbus. Ik kom trouwens alleen maar buiten om wat winkels te bezuuken en om met de hondjes te lopen.

Voorlopig  zijn we gelukkig nog gezond op het moment dat ik mijn column inlever. Ik wil toch nog een leuk initiatief delen met jullie, op de facebookgroep van Helmond kwam ik iemand tegen die verse soep maakt hier in de Rijpelberg. Hij verkoopt dat voor de prijs wat ik normaal voor een goeie blik betaal. Maar het allermooiste is dat hij er geen winst op maakt want met zijn winst brengt hij grote pannen soep naar plekken waar de Helden van Helmond werken.

Deze weldoener is Niels Verlijsdonk, in het dagelijks leven een zelfstandig werkende kok bij Thermae Son die nu dus zonder werk zit. Zijn missie: zoveel mogelijk mensen blij maken in deze tijd. Deze week heb ik weer 6 smaken besteld.  Zoals ge op men foto van deze week kunt zien kunnen wij weer vooruit. Niels heeft al gratis grote pannen soep naar de Dierenambulance gebracht en naar de Brandweer, maar ook een filiaal van de Jumbo heeft al gesmuld van de soep van Niels.

Een afdeling van het Rijtven en KSW Brandevoort zijn van soep voorzien en nog veel meer plekken waar helden werken. Je kan ook tegen een kleine vergoeding de soep laten bezorgen of zelf ophalen in de Rijpelberg. Wil je met Niels in contact komen zoek Niels Verlijsdonk op facebook oftewel via telefoon op 06-22079643.

Donaties zijn ook altijd welkom zodat hij nog veel meer soep naar helden kan brengen.

Nog een mooie initiatief. Thuis bij Mientje heeft bij alle cliënten een high tea thuisbezorgd op een echte mooie etagère. Omdat ze dicht zijn wilde ze op deze manier toch iets leuks voor hun cliënten doen. En dat is gelukt al die blije foto’s op hun facebook geweldig.

Bij Nei Skoen In Mierlo-Hout wordt nog elke dag gekookt voor deelnemers. Ook zij zijn gesloten, maar willen zo toch helpen met een warme maaltijd die afgehaald kan worden of bezorgd. Respect en een luid applaus voor Marianne Heesakkers die samen met alle andere vrijwilligers zorgt dat er elke dag gekookt wordt. Ik vind dit weer allemaal zo mooi en lief en daarom wou ik het met jullie delen. Ik wens iedereen een goede gezondheid. Pas goed op elkaar en ben lief voor elkaar. Tot volgende week en houd afstand.


Dit nieuwsbericht is 477 keer bekeken

X
X