Ons Marij Vertelt: BEBIZZY

Gepubliceerd op: 17 december 2020 9:10
Gewijzigd op: 18 december 2020 11:59

Nieuwsbericht door: Wendy Lodewijk

Een paar weken terug was ik op bezoek bij dit project binnen stichting VIP. Ze zitten in de Dijksestraat 142 in Helmond in het gebouw van De Cajuit. Voor mij was dit geheel iets nieuws, een project voor kwetsbare volwassenen ter bestrijding van eenzaamheid en armoede. Ik werd hartelijk ontvangen door Anita van de Loo, Bram Kuijpers en Natasja Makel, drie bestuursleden van dit project die zelfstandig werkzaam zijn in bijzonder jeugdwerk en dit project een warm hart toedragen.

De passie en het enthousiasme spat ervan af bij deze drie mensen. “Wat wordt er gedaan bij BEBIZZY?” vraag ik ze. Ze zijn er voor iedereen tussen de 27 en 88 jaar, die het niet al te breed heeft en die iets te doen wil hebben. Ze zijn laagdrempelig en men heeft geen indicatie nodig. Het doel is om de eenzaamheid tegen te gaan. Je kan er langsgaan om een kopje koffie te drinken en gezellig te kletsen over wat je hebt gedaan, een boekje lezen, een spelleke doen, tekenen, schilderen of als jij een leuke activiteit weet, dan gaan ze je helpen om het op te zetten. Het is een heerlijke gastvrije ontmoetingsplek. Ze helpen je met je financiële rompslomp, je formulieren invullen en bij afspraken als je dat zelf niet kan. Waar helpen ze je niet mee eigenlijk? Je kan hier echt voor van alles terecht. Ze hebben ook gratis leuke cadeautjes voor je kinderen ook gratis kinderkleding is er op deze locatie. Daarnaast vind je hier meubels en woonaccessoires.

Ze vertellen me een verhaal van een jongen die op zichzelf moest gaan wonen en echt geen draagkracht had of familie om de woonruimte op orde te krijgen. Met zijn allen hebben ze de schouders eronder gezet en van alle kanten kwamen meubels en andere spullen en deze jongen viert nu de kerst in zijn eigen appartementje. Het is echt Helmonds hier en op dit moment zijn ze twee dagdelen per week geopend: dinsdag en donderdag van 12.00 tot 16.00 uur ben je welkom. Eigenlijk groeien ze uit hun voegen op deze locatie. Ze zijn daarom op zoek naar nieuwe ruimte, wat natuurlijk laag in kosten moet zijn en het liefste in de binnenstad van Helmond, want hier zit hun doelgroep. Ook zou een kleine werkplaats fijn zijn. Al snel wordt me duidelijk dat ik met drie mensen zit te praten met een gouden hart. Ze werken nauw samen met andere mooie Helmondse stichtingen waar ik wel eens over de vloer kom. Dat is dan weer zo mooi, dat verbinden met elkaar. Op dit moment maken een 500 mensen per jaar gebruik van dit project.

Wat ze nog even op mijn hart drukken, is dat de drijvende krachten van dit project de vrijwilligers zijn, die net op dat moment binnen komen. Roy en Dianna Bruno staan altijd voor hen klaar en als we een foto maken, vinden ze ook dat zij met mij op de foto moeten. Ere wie ere toekomt, zij zijn de spil van dit project. Heb jij nog keimooie spullen staan of mooie kinderkleding of speelgoed waar je kinderen niets mee doen? Dan zouden ze er hier keiblij mee zijn en kun je het hier komen brengen op de dagen dat ze open zijn. Ze hebben ook een Facebookpagina waar geregeld gevraagd wordt naar specifieke dingen die op dat moment nodig zijn. Er worden ook spullen aangeboden, bijvoorbeeld kinderwinterjassen of cadeautjes vur onder de kerstboom. Een supermooi project vind ik, heb jij thuis goede spullen staan die weg mogen, denk ook eens aan dit project. De Facebookpagina heet Bebizzy Helmond, waar je meer informatie ook vindt.

Ik wens iedereen een rustig weekend.

Hou je aan de regels en stay safe,


Dit nieuwsbericht is 2594 keer bekeken