Ons Marij Vertelt: Avondje uit bij de Houtse Toneelgroep

Ons Marij Vertelt: Avondje uit bij de Houtse Toneelgroep
Gepubliceerd op: 21 oktober 2021 9:38

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Wat is er toch weer gezellig veul te doen in Helmond. Ik had een superleuk uitje. Afgelopen weekend was het eindelijk zover. Het jaar 2020 had het feestelijke 45-jarige jubileumjaar moeten zijn vur de Houtse Toneelgroep, maar corona liet alles hullemaal in het water vallen.

Maar ze lieten zich niet uit het veld slaan en zo begonnen ze in maart toch aan deze jubileumvoorstelling. In het begin deden ze repetities online en daarna weer in levende lijve met de hoop dat hij gespeeld kon worden in het najaar en gelukkig kon dat, en ik was erbij. Ow wat vond ik het leuk dat ik mog komen kijken.

Wat ik zag was een superleuke hilarische voorstelling, ze hadden me via De Loop uitgenodigd, ik was zeer vereerd. Een leuke welkomstkaart kreeg ik bij binnenkomst, wat voelde ik me welkom. De avond kon al nie meer stuk.

Ik was samen mee ons Stacey (mijn dochter) gegaan op de vrijdagavond. Ze hadden 3 dagen uitvoering en ons Stacey vond het ook geweldig leuk. De Geseldonk waar de uitvoering was, was flink gevuld. De titel van het stuk was ‘Kroeg of Kabberdoes?’ In het kort, de eigenaressen van twee Helmondse cafés, het Wapen van Claroen en Café de Klei gaan een felle concurrentiestrijd met elkaar aan. Ondertussen worden ook nog de hoofden van wat mannen op hol gebracht door een dame van lichte zeden, genaamd Daisy uit De Spikkelsteeg waar ze haar plekje heeft met een rode lamp. Maar ook in het publiek sprak Daisy wat mannen aan, wat speelde ze goed.

Maar iedereen deed het natuurlijk keigoed. Op het einde kwam uiteindelijk alles goed en was iedereen blij en was er een perfecte oplossing. Wat hebben we genoten, ik vond het zo leuk. Het was avondvullend, we hebben zo gelachen, een applaus voor alle spelers en iedereen die hierbij betrokken was.

In een gesprekje na afloop met de regisseur Lex Heldens vertelde hij dat iedereen zo hard gewerkt heeft om dit stuk te realiseren. Ook vertelt hij dat ze op zoek zijn naar nieuwe leden, dat kunnen natuurlijk spelers zijn, maar ook handige creatieve leden voor de decorbouw en andere activiteiten zijn zeer welkom. Heb jij nou altijd al bij het toneel gewillen en willen schitteren op een podium, dan is dit je kans. Als ikzelf wa meer tijd had, was het ook wel iets vur men, men vriendinnen vinden altijd dat ik zo in dun Efteling kan gaan werken.

Nog een tip:
Ook hebben ze een jeugdtoneelgroep waar in het voorjaar de uitvoering van is, zet alvast in je agenda, 12 en 13 maart 2022. Opa’s en oma’s, ook leuk voor een uitje met de kleinkinderen. Het wordt een leuk, spannend kinderstuk heb ik me laten vertellen. Ik heb genoten en kan het iedereen aanraden. Bedankt voor de uitnodiging HTG. En veel succes met de volgende uitvoering.

Fijn weekend.
Tot volgende week.

Ons Marij Vertelt: Avondje uit bij de Houtse Toneelgroep

Dit nieuwsbericht is 692 keer bekeken