Ons Marij Vertelt: Alcoholvrij 

column marij
Gepubliceerd op: 14 juli 2022 10:11

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Kunde het oe eigen vurstellen? Ja het is echt. Ik drink nooit gin alcohol en ook nog nooit gedronken van men hille leven niet. Dat vinden echt veul mensen vreemd. Hoewel het helemaal niet erg is als ik gewoon een colatje light bestel in de kroeg of bij een dinertje, toch kijken veel mensen hier nog steeds raar van op. Drinkte gij echt nooit Marij? Nee, echt nooit. Niet op vrijdagavond, niet op zaterdagavond, niet op een huwelijk en ook niet als mijn beste vriendin jarig is.

Tja waarom niet? Gewoon omdat ik het niet lekker vind en het nut er niet van inzie om alcohol te drinken. Ze zeggen dan, doe toch gezellig mee. Zal ik jou zeggen da ik niks nodig heb om gezellig te zijn, daar heb ik gin alcohol vur nodig. Ik sta uren op de dansvloer en buurt mee iedereen en weet nog precies wa ik heb gezegd. Ben ik wel is dronken geweest? Neeje, ikke niet, ik zou nie willen dat er hele stukken weg zijn en ik me niet kan herinneren wat ik die avond ervoor allemaal heb gedaan en gezegd. Ook heb ik dus nooit koppent of unne kater. Snap ook niet wat daar zo leuk aan is. Ik ga echt wel uit, vaak zelfs, maar gewoon zonder alcohol. Toch jammer dat anderen daar meer een probleem mee hebben dat ik niet drink dan ikzelf.

André is trouwens keiblij da ik nooit drink, die hed altijd unne bob en we hebben nooit gin ruzie wie er moet rijden. Van goede muziek, gezellige mensen en lekker dansen word ik heel blij. Afgelopen weekend heb ik het weer meegemaakt met 3 dagen een geweldig feest bij Roodwit ‘62. De schaafplekken en bulten op gezicht en lijf van gevallen fietsers, de verloren telefoons, sleutels en zelfs een hoorapparaat passeerde de revue. Men hart hield ik vast als ik ze weg zag fietsen slingerend, levensgevaarlijk vind ik dat ook. Wa men betreft geldt ‘glaasje op laat je rijden’ ook vur mensen op de fiets. Trouwens, das zelfs wettelijk dat je niet onder invloed op de fiets mag rijden, maar daar controleren ze bijna niet op.

Volgens veel mensen mis ik toch iets met men alcoholvrij leventje, maar wat dan? Talloze keren overgeven en helse koppent? Kei muug de volgende dag? Nee hoor, echt niet, ik mis niks omda ik gin alcohol drink. Zonder drank is het leven zekers heel leuk en altijd helder. En natuurlijk meude drinken, maar pak een taxi of regel een ophaler. Met het oog op heel veel leuke evenementen in ons gezellige Helmond de komende tijd wil ik iedereen op zijn of haar hart drukken om vurzichtig te zijn. Want een ongeluk zit in een klein hoekje en het is keiduur om oe hoorapparaat, sleutels of telefoon te moeten vervangen. Waar ik ben dees weekend? Natuurlijk bij de Kasteeltuinconcerten. We gaan op de salsa-toer, met heerlijke muziek. Proost op een leuk en gezellig weekend en denkt eraan: glaasje op laat je rijden. 

Houdoe


Dit nieuwsbericht is 323 keer bekeken

X
X