Ons Marij Vertelt: Aftrap Carnaval bij Daupfist Helmond

Gepubliceerd op: 20 februari 2020 9:40

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Afgelopen woensdag was ik baai dun aftrap van carnaval 2020: het Daupfist van de Houtse kluppels. Het was me ter oren gekomen dat dat zo leuk moest zijn . Een blauw-wit outfitje aan en op naar Hoftempel de Geseldonk en da was een skot in de roos. Vur volgend jaar vur iedereen een aanraaier om er heen te gaan. Ik heb men eigen kapot gelachen. Als ge binnen komt, dan ziede eigenlijk alleen mar veren zo ver als ge kunt kijken. Honderden veren, want alle carnavalsverenigingen van Helmond zijn zon bietje aanwezig. Allemaal in vol ornaat mee dun hille raad van elf, narren en de hille mik mak. Om ze allemaal te noemen ga een bietje ver, maar van de Keiebijters tot de Kersenpitten, Het Barrierke en de Bromsnorren tot de Spekzullekes en de Rampetampers, de Brouwhazen en de Kwietkedieten en al die aander.

Wa gebeurd er nou op zun Daupfist? Nou, alle prinsen en prinsessen worden dan gedoopt, want als ge niet gedoopt bent, kunde natuurlijk niet carnavallen. Anders loopte in zeven sloten tegelijk en da proberen ze hiermee te vurkomen. Elke prins wil ook echt gedaupt zijn vur da de carnaval begint, dat is een must. Echt zonne leuke avond gehad, ik heb er zo van genoten het was unne top avond. Men foto van deze week is samen met het Daupteam van dieje avond, aangevoerd dur meneer Pastoor Peter Sleegers mee natuurlijk twee missionarissen: Jack Biermans (dun hofslager) en Ad Klaasen (dun dieje van De Loop) die hun taken zeer serieus nemen en niet te vergeten twee dopers, Johan Wijnen en Thomas Corstijaans, da zijn twee zware jongens want die zetten al de prinsen op durre kop in een ton mee water.

En echt op zunne kop. Bij dun eerste kwam ik niet meer bij van het lachen en die lach is dun hille avond niet van men gezicht geweest. En as ge denkt dan lopen ze dun hille avond erbij als een verzopen kat. Neeje, want er is zelfs een kapster aanwezig die de haren weer netjes in model brengt en droog föhnt. Kei goed geregeld dus.  Overal is aan gedacht want unne prins is het visitekaartje van de vereniging natuurlijk, als je haar maar goed zit, bende al halverwege. Das ook menne slogan.

Over elke prins werd er ook een levensloop verhaaltje verteld dat zorgvuldig was samen gesteld, heel leuk om allemaal te heuren. Natuurlijk was er ook muziek en die werd verzorgt door de Durbloazers, geweldig. Ook kwamen er allerlei lekkere hapjes langs en men was ter ore gekomen da die gesponsord waren dur een fan van men (columns) en wel door Cor van Rijsingen. Ja, dun dieje van van Rijsingen dieppvries. Elke week kijkt ie er naar uit dat de Loop op de mat valt en dan bladert ie gelijk door naar men column. Cor: kei bedankt vur al die lekkere hapjes, ook daar heb ik van genoten en net as gij fan bent van men, ben ik da van jouwe winkel. En vuural mee dit soort dagen (carnaval) zit menne vriezer kaai vol mee spul uit jouwe winkel. Want wie kookt er nou deze dagen, ikke dus niet. Men favorieten bij jullie zijn het steppegras, de goulash kroketten en al die kleine brooikus zoals de ragout goulash en worstebrooikus in de mini-versie. En niet te vergeten de tosti’s. Allemaal carnavals eten.

Ik vond het unne top avond bij de Kluppels, een kei skon begin van menne carnaval.

Elke dag ga ik carnavallen want ik hou der van. Misschien kom ik oe wel ergens tegen.

Ik wens hil Helmond unne skonne carnaval Goed uitkijken allemaal en het allerbelangrijkste: glaasje op, laat je rijden. Maak de borrel die je drinkt niet extra duur.

Veul plezier tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 628 keer bekeken

X
X