Ons Marij vertelt: Aaihonden bij de Pannehoeve

Gepubliceerd op: 1 oktober 2020 9:05
Gewijzigd op: 1 oktober 2020 9:53

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

Sinds twee weken mogen er weer aaihonden komen in de Pannehoeve en oww wat zijn we daar blij mee. De bewoners, maar ook wij als vrijwilligers. En afgelopen week zijn er geen aanpassingen gekomen voor de verzorgingstehuizen dus gelukkig blijft dit nu nog zo. Na een half jaartje afwezigheid vanwege Corona is er gelukkig weer groen licht. Wat hadden ze ons gemist maar wij hen ook, want ow wat hebben deze mensen het moeilijk gehad de afgelopen tijd met Corona. (Na het bekendmaking van de maatregelen van deze week is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens het aaien).

Sinds een jaartje ben ik mee onze hundjes aaihond bij de Pannehoeve. Wat dat is? Het woord zegt het al. Je gaat samen met je hond naar de bewoners van de Pannehoeve om ze met de hondjes te laten knuffelen en aaien. Vaak hebben ze zelf vruuger een hundje gehad en brengt dat herinneringen met zich mee.

Mooie herinneringen. Meestal weten ze de naam nog van hun hond. Ze vertellen enthousiast over hun hundje van vroeger, wat ik zo hartverwarmend vind. Ik ga met kleine hondjes dus die gaan graag op schoot zitten, worden geaaid en geven kusjes. Ik zie zoveel glimlachen als ik daar met de hondjes ben, ook ik word er blij van. Het hoeven niet perse kleine hondjes te zijn. De grotere honden worden ook met veel enthousiasme ontvangen. En zijn ook populair.

Onze burgemeester is vurig jaar ook met haar grote hond komen aaien, geweldig. Meestal ben ik met de hondjes in de huiskamer van de afdeling maar ik bezoek ook bewoners die op hun kamer verblijven. Ik ga twee keer per week: met Maddi op maandagmiddag en met Kate op woensdag morgen. Met Maddi heb ik een vaste afdeling met Kate ga ik heen waar ik ben ingedeeld. Ook ik ben begonnen met één keer in de twee weken, maar ik vind het zo leuk.

Als ik thuis zeg wie gaat ermee naar de pannehoeve? Staan ze gelijk klaar vur de deur.Vind jij dit nou ook leuk om met jou hond te doen? Dan zijn ze op zoek naar jou.

Heb jij een leuke hond  en 1 keer in de 2 weken tijd om te gaan aaien zou dat heel fijn zijn. Er is een tekort aan aaihondjes op dit moment. Wat zoeken ze eigenlijk? 

Je hebt er geen speciaal getrainde hond voor nodig. De hond moet wel sociaal zijn en er van houden aangehaald te worden. Als baasje van de hond ga je mee naar de Pannehoeve en moet je je ook een beetje verbonden voelen met ouderen en vooral demente ouderen.

Baasjes die zich met hun hond willen opgeven voor het project kunnen contact opnemen via de mail met E.jaspers3@chello.nl

Met zoiets kleins, een uurtje per week of per 2 weken, maak je zoveel mensen blij. De glimlach op hun gezicht is onbetaalbaar en ik vind het ook gezellig om met ze te kletsen.

Het geef zoveel voldoening kan ik uit ervaring zeggen. Ook zijn ze bij de Pannehoeve op zoek naar begeleiders om mee buiten te wandelen en ook op andere afdelingen zijn vrijwilligers heel erg welkom. Voor informatie als vrijwilliger stuur een mailtje naar Cindy.van.den.eijnden@zorgboog.nl en wie weet zien wij elkaar over een tijdje bij de Pannehoeve. Dat zou heeeeel leuk zijn. Heel veel likjes knuffels en pootjes van alle aaihonden.

Fijn weekend en tot volgende week,


Dit nieuwsbericht is 599 keer bekeken

X
X