Ons Marij Vertelt: aaien met Sky, de hond van de burgemeester

Gepubliceerd op: 12 december 2019 9:03
Gewijzigd op: 12 december 2019 9:34

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Volgens mij had ik nog niet vertelt dat ons hundje Kate vrijwilligers werk doet. Ja echt waar! Ze is aaihond in de Pannehoeve de Zorgboog met een aantal andere honden en hun baasjes. Zulde gullie oe eigen afvragen: wa is in hemelsnaam een aaihond?

Kate en ik gaan naar de bewoners  op verschillende afdelingen en Kate laat zich daar aaien, knuffelen of zelfs kusjes geven. Zo ontzettend leuk. Ik kom in de gezamenlijke huiskamer maar ik bezoek ook een aantal bewoners op hun kamer.  De glimlach op de gezichten van veel bewoners is dan onbetaalbaar. Met een big smile en een goed gevuul ga ik altijd naar huis.

Toen we erachter kwamen dat onze Burgemeester Elly ook een hond had, hebben we haar uitgenodigd om ook een keer te komen aaien met haar hond. Gelijk vond ze het een geweldig idee, zo kwam ze 5 december met haar prachtige hond Sky (een Samojeed) aaien op de Pannehoeve.

Het was haar vrije dag, dus niet in functie, maar om toch herkenbaar te zijn voor de bewoners had ze wel haar ambtsketting omgedaan. Sky is een gemakkelijke lieve hond die zich gelijk thuis voelde. Hij was zeer geliefd bij de bewoners en het personeel.

Wat is er veel geaaid en gekust met deze lieverd en wat heeft Sky veul koekskus en snoepkus gehad van de bewoners.

We gingen naar twee afdelingen en wat hebben de mensen maar ook de burgemeester en haar hond genoten. Wat hebben wij toch unne leuke burgemeester, een echt mensen mens, met veel bewoners maakte ze een gezellig praatje en vaak een verbaasd gezicht dat onze burgemeester zomaar op bezuuk kwam. Voor we het wisten was het uur voorbij en hebben we nog een leuke foto samen gemaakt samen met een aantal aaivrijwilligers.

We hebben samen nog kopje koffie gedronken op een afdeling en wat was de Pannehoeve vereerd met dit leuke bezoek. De burgemeester gaf ook nog een complimentje voor alle vrijwilligers en hun hond. Heb je nou een leuke hond die zich makkelijk laat aaien en lijkt het je leuk om ook vrijwilliger te worden samen met je hond? Neem dan contact op met Patricia Jaspers via de mail e.jaspers3@chello.nl. Er is nog plaats voor een aantal honden met hun baasje.  leuk dan worden we collega’s. Het was een super leuke ochtend, nogmaals bedankt lieve burgemeester dat u op u vrije dag hier tijd voor hebt gemaakt.

Dan nog iets anders. Deze zaterdag, 14 december, is het weer inzamelen voor Hart voor Minima bij alle Jumbo’s in Helmond. Zo gaan we met zijn alle weer zorgen dat de minima’s een goed gevuld pakket krijgen met de Kerst. In de Jumbo kan je zelf kopen wat je wil en doneren. Ook ik ben er weer bij en sta bij de Jumbo in de Rijpelberg (Wederhof) van 08.30 tot  11.00 uur. Ik hoop je te zien.

Alle Jumbo’s doen mee en overal staan vrijwilligers van Hart voor Minima.
In deze tijd van het jaar is het extra mooi om iets voor een ander te doen.
Het geeft mij altijd een goed gevoel.

Tot zaterdag bij de Jumbo
Fijn weekend


Dit nieuwsbericht is 462 keer bekeken

X
X